avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea excepþiei litispendenþei ºi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea excepþiei litispendenþei ºi rãspunderea judecãtorului potrivit art. 99 din Legea nr. 303/2004

faptul ca judecatorul nu ia in consideratie exceptia litispendentei in cazul existentei a 2 dosare pe rol cu aceesi cauza,parti,dat fiind ca unul este intr-o faza avansata a judecarii iar al2lea dosar (cauza)este deschis de curand presupune o abatere de la art 99 din legea303/2004 litera f?am nevoie de ajutor in aceasta privinta
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:39, 7 Aprilie 2013
Există două cereri identice prin părți, obiect și cauză? Cele două cauze se află pe rolul unor instanțe deopotrivă competente să le soluționeze? Pricinile se află în fața instanțelor de fond, care sunt prima instanță și instanța de apel? Dacă răspunsul la cele trei întrebări este ”da”, atunci ar putea să fie incident art. 99, lit. t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor întrucât pare a fi vorba despre nesocotirea normelor de drept procesual. Am scris ”pare a fi vorba” pentru că la întrebarea dvs. nu se poate răspunde decât cu foarte mare prudență. Un răspuns categoric presupune cunoașterea exactă a actelor și lucrărilor celor două dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere conexarea dosarelor? baietzika baietzika e vb de doua dosare privind aceiasi problema, intrunesc conditiile de conexare dar nu inteleg ce se va intampla. unul are termen pe 17 feb adica in cateva ... (vezi toată discuția)
Admiterea exceptiei de litispendenta officemvp officemvp Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exista posibilitatea de a se admite exceptia de litispendenta in cazul in care prima actiune are ca obiect al cauzei in ... (vezi toată discuția)
Exceptia de litispendenta WEO WEO Buna seara, rog sa imi spuna cineva cum se numeste exceptia care se invoca atunci cand exista doua cereri de chemare in judecata/doua dosare [b]identice[/b] ... (vezi toată discuția)