avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de risc inainte de concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de risc inainte de concediu de maternitate

Inainte de a intra in concediu de maternitate( cele 126 de zile) am fost in concediu de risc maternal. Pe fluturasul de salar imi apare o rubrica "salar tarifar"- brutul de pe cartea de munca( 1018 lei) si mai jos o alta rubrica "venit brut total" - in jur de 700 lei-suma variind de la luna la luna.Care brut se ia in considerare la calcul concediu de maternitate ? Am calculat dupa formula care am gasit-o pe site ,si chiar cu "venit brut total"-cum il numesc ei- e diferenta intre ce am primit eu ( 580 lei) si ceea ce iese din calcul.Ma poate lamuri cineva? Va rog e urgent-trebuie sa-mi depun pt indemnizatie si nu stiu cum sa fac le cer o recalculare, merg la ITM sau depun dosarul cu adeverinta care mi-a dat-o firma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 26 Februarie 2009
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
adica concediu de risc sau cel de maternitate
katty a scris:

adica concediu de risc sau cel de maternitate

Era vorba despre indemnizatia acordata pentru concediul de maternitate.
Cuantumul indemnizatiei de risc reprezinta 75% din baza de calcul stabilita conform prevederilor art. 10 din OUG nr.158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)