avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce acþiune sã promovez pentru recuperarea unui debit ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce acþiune sã promovez pentru recuperarea unui debit de 700 de lei?

Buna ziua!
Pt recuperarea unei creante de 700 lei pe ce ar trebui sa ma duc: OUG 119/2007/art.1013 CPC sau pe drept comun tinand cont de faptul ca taxa judiciara ar fi de 67 de lei (conform calculelor mele), fata de ordonanta de plata care acum este de 150 lei.
In situatia in care as merge pe dr comun puteti sa-mi indicati articolul din noul cod de procedura civila?
Mentionez ca facturile si contractul sunt din 2011, deci relatiile contractuale exista cu mult inainte de intrarea in vigoarea a noului cod de procedura civila....daca asta are vreo importanta.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gillu , utilizator 20:25, 3 Aprilie 2013
Alaturi de ordonanta de plata, mai puteti utiliza tot ca o procedura speciala nou introdusa prin codul de procedura civila actual si procedura cu privire la cererile cu valoare redusa ,reglementata de art 1025-1032 ncpc.
Va precizez ca in aceasta procedura sunt utilizate formulare standard pe care le gasiti la (www.just.ro),
Aceasta procedura are un caracter alternativ in raport de procedura de drept comun, iar d.p.d.v al timbrajului,daca valoarea obiectului nu depaseste 2000 lei, taxa de timbru este 50 lei, iar pentru ce depaseste 2000, taxa de timbru este de 150 lei.in plus, procedura este exceptata de la obligatia informarii in legatura cu medierea,ca o conditie de admisibilitate a cererilor de chemare in instanta.
Daca mergeti pe procedura de drept comun,1350 cod civil,art 194 cod pr.civ.
lamurit pe deplin!
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am inteles ca incepand cu 01.02.2013 se abroga Ordonata nr. 5/2011 privind Somatia de plata. In cazul in care am un client, persoana juridica, ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Imparatul Imparatul Am dat marfa la o societate care nu-mi plateste deloc si a trecut termenul stipulat in contract. Mai exista vreo modalitate acuma, gen somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante- suntem srl- procedura girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta In situatia in care avem de recuperat datorii de la debitor (suntem un srl) cum procedam? Trimitem mai intai o invitatie la conciliere si apoi mergem pe calea ... (vezi toată discuția)