avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Itm

am facut o sesizare la itm azi si mi s-a spus ca nu e problema lor desi era un conflict de munca urias. mi-au spus ca dupa ce imi desfac contractul de munca, intervin ei. daca nici ei nu ajuta angajatul,atunci cine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 24 Februarie 2009
Daca nu ne spui despre ce conflict e vorba nu vad cum te putem ajuta

am de platit o suma de 6,24€ firmei la care lucrez, dar la sucursala din strainatate. trebuie sa-i livrez prin intermediul secretarei de la firma unde lucrez ca asa mi s-a cerut. am rugat-o sa-mi faca un proces verbal de primire a banilor si ea nu vrea sa puna stampila pe el. da doar semnatura pe ei. secretara a devenit foarte violenta cand am rugat-o sa-mi dea o dovada ca platesc, m-a jignit si nu se mai putea opri din injurii. nu a vrut sa-mi primeasca banii. pe de alta parte, persoana care a emis factura, vroia sa-i fie platiti in momentul acela pentru ca altfel mi-a spus ca ma da in judecata dc. nu-i platesc atunci. in tara lor(Austria) nu se da chitanta cand platesti, asa a dat scris pe mail.
am anuntat la itm ca la la firma era o atmosfera de nesuportat si ca persoana respectiva nu se mai putea stapani si au zis ca nu e treaba lor.
Chiar nu este treaba ITM-ului, referitor la jignirile sau injuriile aduse de catre secretara dvs.
In domeniul stabilirii relaţiilor de munca ITM-ul controlează:
- încadrarea în munca şi încetarea activităţii persoanelor care desfăşoară orice activitate în temeiul unui contract individual de munca ;
- stabilirea şi respectarea duratei timpului de lucru;
- stabilirea şi acordarea drepturilor salariale, precum şi a celorlalte drepturi decurgând din munca prestată;
- accesul fără nici o discriminare pe piata muncii al tuturor persoanelor apte de munca, respectarea normelor specifice privind condiţiile de munca ale tinerilor, femeilor, precum şi ale unor categorii de persoane defavorizate;
- respectarea celorlalte prevederi cuprinse în legislaţia muncii şi a clauzelor contractelor colective de munca.

Pentru fapte de natura penala (insulta, calomnie) aveti posibilitatea de a depune plangere penala impotriva persoanei respective.
pai vroiau sa creeze un conflict de munca pentru a putea sa-mi desfaca contractul de munca. asta era intentia. cui tb sa ma adresez pt. asta?
Cum sa creeze un conflict de munca?
In conditiile in care sunteti concediat, aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei daca o considerati nelegala.
De asemenea, daca angajatorul savarseste anumite nereguli in legatura cu relatiile de munca sau cu sanatataea si securitatea in munca a salariatilor va puteti adresa ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli la locul de munca Ioana81Ioana Ioana81Ioana Buna ziua! Lucrez intr-o firma de aproape 2 ani si nu am avut dreptul la concediu pana anul acesta. Asa zis concediu ca el este doar pe hartie. Practic fiecare ... (vezi toată discuția)
Documente danyyyyy danyyyyy buna ziua, ma puteti ajuta am control de la ITM si mi-a cerut situatia adeverintelor eliberate salariatiilor pe anul 2009 , ce trebuie sa le prezint tabelul cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca costicul costicul In asociatia noastra, a fost angajata o contabila. La un moment dat,postul de contabil a fost desfiintat.Dupa un timp foarte scurt s-a infiintat ... (vezi toată discuția)