avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documente

buna ziua, ma puteti ajuta am control de la ITM si mi-a cerut situatia adeverintelor eliberate salariatiilor pe anul 2009 , ce trebuie sa le prezint tabelul cu numar intrare iesire la cine am eliberat adeverinte, sau si tabelul si adeverintele, mentionez cele pe care le-am eliberat ptr. medic, gaz, etc nu mi-am facut copie dupa ele , am facut copie numai la adev. de salar ptr. banca, multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 7 Noiembrie 2009
Sa-i intrebati pe inspectorii de la ITM care este baza legala a solicitarii lor. E ceva dubios in treaba asta.
Va redau documentele solicitate angajatorilor de către inspectorii de muncă în cadrul acţiunilor de control în domeniul relaţiilor de muncă:
1. Registrul unic de control
2. Actele constitutive ale angajatorului:
3. Registrul general de evidenţă a salariaţilor
4. Dosarele de personal ale salariaţilor
5. Aprobarea de păstrare şi completare a carnetelor de muncă si carnetele de muncă (în cazul angajatorilor care le păstrează şi completează)
6. Contractul colectiv de muncă (unde este cazul)
7. Regulamentul intern
8. Dovada depunerii declaratiilor privind comisionul ITM
9. Alte documente necesare efectuării controlului în domeniul relaţiilor de muncă:
- documentele de plată salariilor semnate de salariaţi;
- dovada depunerii la I.T.M. a actelor ce atesta modificarea contractelor de munca;
- foaia colectivă de prezenţă a salariaţilor;
- documente justificative privind acordarea concediilor de odihnă, concediilor medicale, concedii pentru îngrijirea copilului, concediilor fără plată, concedii de studii, acordarea orelor suplimentare;
- pentru dovedirea existenţei unui raport juridic de muncă: facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, monetare etc;
- registrul de procese verbale de predare-primire in cazul societăţilor de pază;
- normative de plata in acord in cazul societăţilor care practica acest tip de salarizare etc.

Va mai redau si atributiile Inspectiei Muncii în domeniul stabilirii relaţiilor de muncă. Aceasta controlează:
- încadrarea în muncă şi încetarea activităţii persoanelor care desfăşoară orice activitate în temeiul unui contract individual de muncă;
- stabilirea şi respectarea duratei timpului de lucru;
- stabilirea şi acordarea drepturilor salariale, precum şi a celorlalte drepturi decurgând din munca prestată;
- accesul fără nici o discriminare pe piaţa muncii al tuturor persoanelor apte de muncă, respectarea normelor specifice privind condiţiile de muncă ale tinerilor, femeilor, precum şi ale unor categorii de persoane defavorizate;
- respectarea celorlalte prevederi cuprinse în legislaţia muncii şi a clauzelor contractelor colective
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu este ceva dubios ... banuiesc ca angajatorul a refuzat eliberarea unei adeverinte solicitata de catre un fost salariat si ,ca urmare, acesta a sesizat ITM-ul.
va multumesc de raspuns, dar intrebarea era ce trebuie sa prezint si actele care le-am eliberat sau numai tabelul cu nr.intrare iesire, multumesc
freeelis a scris:

Nu este ceva dubios ... banuiesc ca angajatorul a refuzat eliberarea unei adeverinte solicitata de catre un fost salariat si ,ca urmare, acesta a sesizat ITM-ul.

Daca acesta este motivul nu vad pentru ce ar cere lista cu toate adeverintele eliberate.

danyyyyy:
Copie dupa adeverinte nu mai aveti, asa ati spus.
Eventual, prezentati o lista cu salariatii carora li s-a eliberat adeverinte su numarul de iesire al acestora.
Banuiesc ca un tabel cu salariatii care au solicitat adeverinta si carora li s-au eliberat, pentru ce anume, implicit nr.de inregistrare.

Alte discuții în legătură

Control itm arvat_t arvat_t M-au anuntat de la ITM ca vin in control,mi-au spus sa pregatesc,state de plata.pontaje,contracte de munca,regulament intern,registru unic de control.Mentionaz ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator eliberare adeverinta de salariat alina_25 alina_25 Salariat sa imbolnavit angajaorul refuza eliberare adeverinta salariat necesara primirii concediului medical.Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Concediu odihna neaprobat, concediu medical tryme tryme Buna ziua,am o cerere de concediu de odihna pentru 4 zile depusa cu ceva timp in urma care nu s-a aprobat de catre angajator. Intre timp am ajuns la urgenta ... (vezi toată discuția)