avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie, defaimare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie, defaimare

un prieten este acuzat de un vecin cum ca i-ar fi furat un bun valoros,au chemat politia care a prelevat amprente,apoi vecinul revine la 2 saptamani si il acuza din nou de furt,el neaga cu vehementa ,dar vecinul a facut public in localitate cum ca el ar fi furat,cunostintele si prietenii ii aduc tot felul de cuvinte rautacioase, el se simte jignit,are probleme cu mama lui ,etc. ce trebuie sa faca pentru ca spune el,nu mai pot iesi pe strada .ma arata lumea cu degetul,si totusi ma consider nevinovat.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 19:30, 3 Aprilie 2013
chiar inainte de a primi o solutie de neincepere/scoatere de sub urmarire penala pt savarsirea faptei de furt poate formula o plangere pentru denunt calomnios impotriva persoanei ce i-a adus o invinuire nedreapta, fiind si supus oprobiului public exista ratiuni solide pentru a se constitui parte civila pentru recuperarea prejudiciului moral suferit
Denuntarea calomnioasa este infractiune si este prevazuta la art.259 Cod Penal.Faceti plangere impotriva respectivului vecin la Parchetul de pe langa judecatoria de domiciliu si lasati-o sa-si urmeze cursul firesc.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Calomnia dumiras dumiras cum trebuie sa procedez impotriva unui vecin care m-a acuzat de furt de energie electrica .mentionez ca echipa de la electrica care a verificat instalatia ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt pe nedrept raku84 raku84 Buna seara, La firma in care lucrez a avut loc un furt in care a fost implicata firma de paza si alte persoane inca necunoscute.Au inceput sa se faca ... (vezi toată discuția)