avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Documente intocmite de parti si de mediator, in cadrul ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Documente intocmite de parti si de mediator, in cadrul procesului de mediere

1.Ce documente intocmeste mediatorul pe tot parcursul procesului de mediere?
2.Ce doumente intocmesc partile in procesul de mediere ? Exista si un alt fel de acord in afara celui scris ?
Cel mai recent răspuns: LazarGheorghe , utilizator 20:00, 3 Aprilie 2013
In functie de vointa partilor, pentru etapa de informare asupra medierii se pot emite: certificatul de informare (ambele parti prezente) ori procesul-verbal de informare (numai pentru partea care a initiat procedura)
La sfarsitul fiecarei sedinte se mediere se emite un proces-verbal de incheiere de sedinta, in care se mentioneaza stadiul intelegerii dintre parti.
In cazul in care partile ajung la o intelegere partiala ori totala, se emite procesul-verbal de incheiere a medierii, prin acord.
Acordul de mediere poate fi verbal (dovada fiind procesul-verbal de incheiere a medierii) ori scris (Acordul de mediere).
Acordul de mediere extrajudiciara poate fi redactat de catre parti, ori de catre mediator la cererea acestora.

Am mai facut referire la ce documente intocmeste un mediator in relatia sa cu partile,pentru un alt utilizator,dar repet inca odata:
1.Certificat de informare-cand informarea prelabila despre avantajele medierii s-a facut pentru ambele parti
2.PV -cand informarea s-a facut doar pentru o parte
3.Contract de pre-mediere-act in baza caruia mediatorul este indrituit sa depuna diligentele necesare de a invita cealalta parte la sedinta de informare si de acceptare a medierii de catre parti
4.Contract de mediere-cand partile doresc sa urmeze calea alternativa,eleganta,rapida si confidentiala a medierii
5.Acord de confidentialitate
6.PV de inchidere a medierii
7.Acordul de mediere
Pe langa acestea,se mai intocmesc diferite documente-invitatia pentru participare la sedinta de informare,PV privind prezenta partilor la mediere,Cerere de mediere+documente solicitate de catre Consiliul de Mediere
8.Registrele obligatorii pe care trebuie sa le aiba un mediator,de indata ce se inregistreaza la Administratia financiara.
Mult succes!

Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea si contractele pe care le poate incheia mediatorul ONEA21 ONEA21 cine poate sa- mi spuna ce fel de contrcte de mediere se pot incheia la un cabinet de mediere. (vezi toată discuția)
Acte emise de mediator in urma prezentarii partilor la informare.certificat de informarevs pv de informare. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Dragi colegi mediatori, Prin OUG pentru modificarea şi completarea Legii 192/2006 privind medierea, se modifică denumirea documentelor pe care mediatorul ... (vezi toată discuția)
Mediere si certificat de informare? Ramona24 Ramona24 Buna seara, Dupa o lunga si aprope sigura mediere in care partile au dat dovada de bunavointa....in ultimul proces verbal de sedinta au stabilit ... (vezi toată discuția)