avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - termen de primire a sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - termen de primire a sultei

buna seara, in urma partajului mi sa atribuit prin sentinta judecatoresca 1/2 din valoarea bunurilor expertizate , in sentinta data nu specifica si termenul in care ar trebuii sa primesc banii , intrebarea mea este in cat timp primesc banii daca nu este fixat un termen. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters286654 , utilizator 21:13, 3 Aprilie 2013
Daca nu este specificat niciun termen, atunci aveti dreptul sa va primiti de indata sulta, daca hotararea este irevocabila ( nu mai sunt cai de atac).
Buna seara!

In situatia in care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si nu a fost specificat vreun termen pentru a se achita sulta, puteti pretinde oricand acest lucru.
In situatia in care intampinati un refuz in sensul achitarii sumei de bani, va puteti adresa chiar si executorului judecatoresc pentru a se demara procedura executarii silite.
Atentie la termenul de prescriptie.

Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie ONU EMIL ONU EMIL In urma partajului am semnat tranzactia precum ca am primit sulta in ideea de a rezolva divortul si partajul.Sulta nu am primit-o ,care sunt caile de atac? (vezi toată discuția)
Care este procedura achitarii sultei cand fostul sot nu doreste primirea acesteia ContSters114133 ContSters114133 care este procedura achitarii sultei in cazul in care fostul sot nu colaboreaza si nu doreste primirea acesteia,motivand ca mai are cai de atac desi s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)