avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii preventive

Buna seara! Am o mare nelamurire: In cazul admiterii cererii de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului, se dispune punerea de indata in liberate a acestuia(art.160b alin2 CPP). Intrebare : Daca parchetul face recurs, inculpatul mai este sau nu pus in libertate?
Domnule Danielungureanu31, inainte de aprofundare trebuia sa incercati sa formulati corect intrebarea la care doriti sa aflati un raspuns,in descrierea ati facut trimitere la art.160^b care se refera la verificarea privind legalitatea si temeinicia arestarii preventive in cursul judecatii,daca insa dvs va raportati la cererea potrivit art.139 c.p.p.este cu totul altceva.
ART. 160^b
Verificări privind arestarea inculpatului în cursul judecăţii
În cursul judecăţii, instanţa verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, legalitatea şi temeinicia arestării preventive.
#M50
Dacă instanţa constată că arestarea preventivă este nelegală sau că temeiurile care au determinat arestarea preventivă au încetat sau nu există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate, dispune, prin încheiere motivată, revocarea arestării preventive şi punerea de îndată în libertate a inculpatului.
#M38

Când instanţa constată că temeiurile care au determinat arestarea impun în continuare privarea de libertate sau că există temeiuri noi care justifică privarea de libertate, instanţa dispune, prin încheiere motivată, menţinerea arestării preventive.
Încheierea poate fi atacată cu recurs, prevederile art. 160^a alin. 2 aplicându-se în mod corespunzător.
#M38

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)