avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Poate fi sanctionat disciplinar un salariat ce are in gestiune bunuri mobile fiindca nu este de acord (nu semneaza) sa primeasca si o alta gestiune, ca o noua atributie in fisa postului? Multumesc! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 4 Aprilie 2013
seful d-voastra ar trebuie sa face o anexa la fisa postului pe care sa v-o insusiti; altfel nu va puteti asuma astfel de responsabilitati; asta este opinia mea! o seara buna!
Din cuprinsul art. 40, din Codul muncii, rezulta ca angajatorul are, printre altele, si dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii.
Stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea c.i.m.

Sanctionarea discplinara a angajatului este posibila numai in cazul in care acesta o abatere disciplinara ... Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca. De asemenea, se poate decide concedierea disciplinara a acestuia, in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului Masaro Masaro Cum se procedeaza in situatia in care angajatul nu vrea sa semneze fisa postului modificata si ce consecinte poate sa rezulte din aceasta situatie? Ce ... (vezi toată discuția)
Probleme la serviciu - schimbare post mitzi666 mitzi666 sunt operator calculator in contractul de munca iar atributiiile mele sunt sa comand materiale pentru firma, dar directorul doreste sa ma treaca pe magazie / ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii adelinaapopescu adelinaapopescu Buna ziua! Am nevoie de niste lamuriri.As vrea sa stiu daca este legal ca directorul sa modifice fisa postului unui consilier juridic adaugand alte atributii ... (vezi toată discuția)