avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA DUPA 18 ANI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA DUPA 18 ANI

BUNA SEARA!am o intrebare ....sper ca ma puteti ajuta ..baiatul meu care a inplinit 18 ani a depus cerere la tribunal pt pensie alimentara deoarece inca este elev .A primit o comunicare in care se cere codul nr personal , nr de inmatriculare in registrul comertuluisau de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar aratarea motivelor de drept pe care se intemeiaza cererea....mentionezi ca a depus cererea copii dupa certificat de nastere si buletin si adeverinta da la liceu...intrebarea e ..de ce trebuie inca acele acte ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:33, 18 Septembrie 2013
Buna seara!

Adresa instantei de judecata prin care i s-a pus in vedere baiatului dumneavoastra sa indice codul numeric personal, motivele de drept, etc. sunt in conformitate cu NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA.
In situatia in care nu se va conforma dispozitiei instantei, cererea de chemare in judecata va vi respinsa.
De ce trebuie atatea acte?

1. Pentru că trebuie să își motiveze cererea, adică să spună de ce vrea banii ăia și de ce nu i-ar putea obține singur prin muncă. Adică trebuie să scrie că este elev și în aceasta calitate are nevoie de bani pentru achizitionarea de carti, caiete, etc.

2. De asemenea, trebuie să arate care este venitul tatălui și unde lucrează, pentru că dacă instanta îi va da câștig de cauză și va stabili o pensie de intretinere, instanta sa poata transmite catre angajator hotararea pentru instituirea popririi.
multumesc mult pt raspunsuri ...eventual ma puteti ajuta cu un model de cerere ,cum trebuie sa scrie baiatul fiindca pe care a depus a trecut toate datele cnp -ul nr de buletin ,ca este elev si are nevoi si se pare ca nu era bun cu mult respect va multumesc
Domnule Presedinte,
Subsemnatul.................................domiciliati in ............................,str.............nr.......,judetul ............,in calitate de fiu majora a paratului...........................,domiciliat in.......................,str.........................nr.................. solicit chemarea in judecata si personal la interogatoriu a acestuia pentru obligarea sa plata unei

PENSII DE INTRETINERE,

in favoarea mea,conform a 1/4 din veniturile realizate.

In fapt:
Sunt fiul paratului.......................,care conform sentintei civile nr.............../........pronuntata de Judecatoria............. a fost obligat la plata unei pensii de intretinere pentru mine pana la implinirea varstei majoratului.
In prezent sunt elev in anul al.........lea ,la Scoalla/Liceul.............. si ma aflu in continuarea studiilor ,conform adeverintei nr....................,emisa la data de .................,de aceasta unitate scolara.
Solicit sa cereti pe cale oficiala adeverinta cu veniturile realizate de tatal meu pe ultimele sase luni,de la .............................,cu sediul in.............,str...............,unde el lucreaza in functia de........... si sa il obligati pe acesta la pensia aferenta nevoilor,varstei si pregatirii scolare pe care o urmez.

In drept:
Imi intemeiez actiunea conform prevederilor art. 499 din Codul Civil

Semnatura
data

Domnului Presedinte al Judecatoriei............

Anexez urmatoarele acte:
1.certificat de nastere
2.sentinta civila nr............../..............de obligare a paratului la pensie de intretinere in favoarea mea
3.adeverinta de studii nr....................emisa de............
Succes !

Multumesc mult ...o zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Alexandra1970 Alexandra1970 Buna ziua Stimate Doamne si Domni, Indraznesc sa va cer parerea intr-o problema pe care nu stiu cum sa o gestionez mai departe. Eu am 19 ani si sunt inca ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru continuare pensie alimentara, va rog, ajutor birzumihai birzumihai Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. Parintii mei sunt divortati. Conform hotararii de divort, tatal meu trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)
Solicitare marire pensie alimentara Alina2011 Alina2011 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o solicitare de marire a pensiei alimentare? Sau nu face nimeni nimic pro-bono? :D (vezi toată discuția)