avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... achizitie bunuri de catre un SRL de la o persoana ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

achizitie bunuri de catre un SRL de la o persoana fizica

Un SRL doreste sa cumpere bunuri ( vitrine frigorifice) de la o persoana fizica. Aceasta persoana fizica zice ca nu mai are documentele de provenienta ale acestor vitrine si din acest motiv nu se poate incheia un act notarial de vanzare cumparare. Ce act s-ar putea intocmi pentru a se incheia aceasta tranzactie?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:43, 3 Aprilie 2013
Puteti sa faceti un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata si sa I dati data certa sau sa legalizati semnatura partilor, adica a administratorului SRL si a vanzatorului persoana fizica.
Vreau ca acest contract sa fie cat mai neatacabil, daca ii pot spune asa. Nu vreau sa am surpriza ca bunurile sa nu fie proprietatea lor si sa vina cineva sa mi le ia, sau sa fie vreo garantie, etc.
Neexistand acte cam dificil.....intr adevar este posibil ca bunurile sa fie gajate....ar trebui verificata AEGRM dar in baza a ce?!.......
Ma gandeam la o declaratie pe propria raspundere autentificata, daca exista asa ceva, din partea proprietarului ca bunurile nu sunt gajate,furate, etc.
Multumesc pentru raspunsuri.
Aeasta o poate da in actul de vanzare cumparare este garantia contra evictiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot aga - vanzare; garantii etc dumitru2000 dumitru2000 Societatea X are un autoturism in patrimoniu (nu are ca obiect de activitate vanzare de autot) Z necomerciant - pers fizica vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de imprumut-posibil? bucan_george bucan_george Buna Ziua, Am incheiat un contract de imprumut prietenesc cu o persoana fizica .Acesta a garantat imprumutul in valoare de 13200Ron cu un autoturism ,dar ... (vezi toată discuția)
Act notarial feliciacozma feliciacozma As vrea sa cumpar o masina de maturat de la o persoana fizica care a cumparat-o din talcioc . Ce acte trebuie la notar? (vezi toată discuția)