avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Distanta poze radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Distanta poze radar

Buna seara, spuneti-mi va rog, care este distanta maxima de la care se poate face o poza cu aparatul radar? va multumesc frumos pentru informatie.
Cel mai recent răspuns: lex_lex , utilizator 12:04, 4 Aprilie 2013

Pe 23.03.2011 Biroul Roman de Metrologie Legala din Romania a aprobat aparatele de tip Cinemometru (aparat de masurare a vitezei de circulatie a vehiculelor rutiere) pentru folosirea in Romania. Aprobarea este valabila pana pe 23.03.2016.

Aparatul de radar mobil din dotarea politiei rutiere din Romania are un laser integrat si o camera video digitala de inalta fidelitate, ceea ce face din LTI 20-20 TruCAM cel mai performant aparat de masurare a vitezei disponibil azi.
Aparatul aduna pe cardul de memorie inregistrari video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca masinii, placuta de inmatriculare si chiar trasaturile faciale ale conducatorului auto.
Modelul TruCAM LTI 20-20 masoara viteza masinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesita mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca soferul sa reactioneze la orice semnal sonor scos de aparatele de detectie radar. Radarul se poate conecta la un sistem GIS (Geographic Information System), generand astfel informatii mult mai ample legate de locatia exacta in care a fost folosit aparatul. In tari normale si civilizate, conectarea la o astfel de retea plina de informatii ajuta la stabilirea unui patern in ceea ce priveste comportamentul soferilor, cum, de ce si cand au fost incalcate vitezele legale.
LTI mai are si un sistem inedit ce masoara timpul si viteza dintre vehicule. TruCAM poate inregistra simultan mai multe viteze ale mai multor masini si chiar ale motocicletelor, greu de inregistrat cu aparatele conventionale de radar.
Producatorul spune ca poate masura viteza si la masinile dotate cu un dispozitiv ce bruiaza radarele. Insa au aparut deja sisteme usor de montat pe masini, care au demonstrat ca pana si LTI 20-20 poate fi invins.
Specificatii tehnice TruCAM LTI 20-20

Corp aparat: policarbonat compozit cu sasiu intern din aluminiu

Greutate: 1.5 kg

Dimensiuni: 21.0 x 9.8 x 31.7 cm

Rezistent la praf si apa: DA

Temperatura de functionare: -10 C + 60 C

Marja de eroare la viteza: +- 2 km/h

Viteza de actiune: 0 - 320 km/h

Marja de eroare la distanta: +-15 cm

Distanta minima de masurare: 15,25 m (modul de viteza) si 61 m (modul de vreme)

Distanta maxima de masurare: 1.200 metri

Timpul de masurare a vitezei: 0.33 secunde

Lungime de banda laser: 905 nanometri nominal


Divergenta banda: 2.5 miliradians nominal

Baterie: acumulator Lithiu-Ion polimer

Autonomie: 15 ore in modul fara fir

Incarcator priza si auto: DA

Hardware: card SD pana la 8 GB

Display: 6.9 cm, 240x320 pixeli color

Display cu touch-screen: DA

Lentila camera: 3.1 megapixel 75 mm (2048x1536)

Receptor GPS cu 20 de canale

Input/Output: RS232, serial port RS485, USB 2.0

Sistem operare: Linux

Sistem anti-bruiaj: DA

Format video: 240x180 sau 480x360

Format imagine: 1920x1440 sau 1440x1080
PRET: aproximativ 9000 Euro
Sursa: 4Tuning.com
Tags: nou radar pistol instant politia rutiera omologat metrologic
Share Noul RADAR Pistol al Politiei Romane

Citeste mai mult pe RPI.ro: [ link extern ] >
Multumesc frumos pentru raspuns dar, cred ca sunt putine masini ale politiei rutiere la acest moment dotate cu asa ceva.
Pe mine ma intereseaza la ce distanta pot face poze aparatele radar mai vechi, si care sunt pe majoritatea masilinilor politiei rutiere la acest moment, deci la ce distanta?
nu cred ca are prea mare importanta distanta atat timp cat este obligatoriu sa fie vizibil si sa se identifice pe plansa foto nr de inmatriculare al masinii. distanta nu este un motiv de contestare al procesului verbal de contraventie, nu imi dau seama la ce va poate folosi cunoasterea acestui amanunt.
Ideea este in felul urmator, planse foto din care rezulta 80 km/h, aici nu este nici o problema dar, mai este o sanctiune pentru ca nu s-a oprit la semnalul agentului. In instanta s-a sustinut ca distanta dintre agent si autoturismul respectiv era de 500 m, iar motivarea instantei este ca............la 500 m aparatul radar nu poate face poze. Deci, aparatul radar poate face poze la 500 m?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune radar BetterCallSaul BetterCallSaul Buna seara, Am fost surprins in localitate cu un aparat radar mobil, cu 104 km/ora. Am cotestat si am solicitat sa mi se prezinte caseta video. Analizand ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar marian24gam marian24gam Buna seara ! Apreciez foarte mult daca cineva m-ar putea ajuta cu un raspuns.La data de 03.08.2012 am fost surprins in localitate de catre aparatul radar ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)