avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege fond funciar- inscriere drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege fond funciar- inscriere drept de proprietate

Buna seara,
as dori sprijin in urmatoarea problema. Locuiesc pe o strada a carei situatie juridica ridica probleme si pentru a fi reabilitata/asfaltata primaria a emis un HCL prin care accepta donatie. Situatia este insa mai complexa deoarece axul drumului si o suprafata oarecare figureaza in hartile vechi ca ar fi fost in posesia/patrimoniu CAP. Primaria nu poate demara lucrari afirmand ca nu este proprietar deoarece terenuri de acest tip sunt la dispozitia Comisiei de fond funciar , iare legea proprietatii ar impiedica o eventuala solutionare a problemei printr-un document care sa ateste faptul ca nemaifiind revendicari acel drum d efost CAP poate trece in proprietate publica- primarie, pe considerentul ca aplicarea ei ar presupune incheierea tuturor eventualelor revendicari.
intrebari
Pentru potentiale revendicari nu au existat termene pana la care acest lucru sa fie posibil?deci practic pe un drum de 9 m utilizat de 12 proprietari de case nu se poate inscrie proprietate publica acesta nefiind proprietate privata a niciunuia dintre locatari?
care sunt demersurile scriptice si cui trebuie / avem dreptul sa ne adresam pentru solutionarea acestei probleme? Comisia locala de fond funciar ? Noi locatarii sau primaria intru reconstituirea dreptului de proprietate?
Cum considerati ca poate fi rezolvata aceasta problema in timp optim? Intra in discutie un evetual proces?
Cunoasteti cazuri similare in tara care au fost rezolvate?

cu multumiri si cu speranta unui raspuns,
CI

Alte discuții în legătură

Succesiune; modificarea titlului de proprietate mary_luky mary_luky As vrea sa stiu care este modalitatea de a modifica titlul de proprietate in cazul in care mai exista o adeverinta de improprietarire pentru o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Suprafata mostenita,anexa3 a fondului funciar,fara titlu eliberat gigione01 gigione01 Am descoperit ca eu si fratele suntem mostenitori ai unei Suprafete de teren din Anexa 3 a fondului funciar pentru care nu s-a emis titlu de proprietate,care ... (vezi toată discuția)
Poate un primar sa anuleze un titlu de proprietate? JohnDoe22 JohnDoe22 Buna ziua, am o mica problema. In anul 1992 tatal meu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate, in baza L 18/91, asupra unui teren pierdut in urma ... (vezi toată discuția)