avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata mostenita,anexa3 a fondului Funciar,fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata mostenita,anexa3 a fondului Funciar,fara titlu eliberat

Am descoperit ca eu si fratele suntem mostenitori ai unei Suprafete de teren din Anexa 3 a fondului funciar pentru care nu s-a emis titlu de proprietate,care apare pe numele bunicilor.
0,25 ha , am o adeverinta eliberata de primarie pentru acea suprafata,in care se specifica:
Suprafeta de teren din Anexa 3 a fondului funciar pentru care nu s-a emis titlu de proprietate
Mentionez ca parintii si bunicii au decedat.
Eu si fratele meu suntem singurii mostenitori.
Care e procedura de a intra in posesia acelei suprafete?
Care sunt pasii de urmat,de unde se incepe?
Costa taxele mai mult decat terenul ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:47, 24 Octombrie 2022
Echiar asa greu de aflat un raspuns?4
Pe timpuri,acest forum era populat cu avocati/juristi dezinteresati,care chiar voiau sa ajute benevol.Se pare ca se strica odata cu tara,odata cu timpurile.....
Se poate inchide subiectul,desi in opinia mea,ar trebui INCHIS forumul avocatnet.ro,pentru inutilitate si lipsa de activitate !
Explicam legislatia e deviza forumului, si se pare ca nu mai are cine sa explice .........decat pe bani!....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba că nu se dau explicații decât cu bani, dar sunt unele domenii, cum este cel al fondului funciar, în care cel mai bun răspuns ți-l poate da doar cineva care a lucrat într-o primărie, la procedura de reconstituire a dreptului de proprietate... E posibil să fi scăpat ochiului mesajul dvs.
Deci, dacă între timp nu ați rezolvat, întreaga procedură de eliberare a titlului de proprietate ține de primăria pe raza căreia se găsește terenul respectiv.
Trebuie să faceți o cerere către comisia local ă de fond funciar, al cărei președinte este primarul, pentru eliberarea titlului de proprietate în cauză. Din moment ce în Anexa 3 se trece atât autorul (în speța dvs bunicul/bunica/ bunicii, bănuiesc), cât și persoana care a formulat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate (unul dintre părinți, cel care avea legătura de rudenie cu bunicii dvs), va trebui să pregătiți actele care dovedesc calitatea de moștenitor in cauză. La cererea către comisia locală de fond funciar se anexează copie adeverință înscriere în Anexa 3, copie certificat de moștenitor de pe urma părintelui care este înscris în Anexa 3 cu respectiv suprafață, copie după actele de identitate al dvs și al fratelui. Această procedură nu presupune costuri. Comisia locală de fond funciar trebuie să întocmească dosarul și să-l trimită la comisia județeană de fond funciar, care își desfășoară activitatea în cadrul prefecturii județului respectiv (dosarul va cuprinde cererea de reconstituire a dreptului de proprietate a părintelui care figurează în Anexa 3, dovada preluării de către CAP a terenului în cauză, extras registru agricol 1959 - 1963, copie cerere intrare în CAP, - toate astea din arhiva primăriei respective, extras Anexa 3, amplasamentul propus,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)