Completarile la raportul de expertiza solicitate de catre instanta de judecata, se incadreaza in acelasi regim de avizare ca si raportul de expertiza.
Expertul desemnat pentru suplimentul de expertiza este acelasi cu cel desemnat initial de catre instanta de judecata. Nu poate fi recuzat la suplimentul de expertiza.
Puteti solicita contraexpertiza, daca aveti elemente care sunt acceptate de catre instanta de judecata. Contraexpertiza se efectueaza de catre un alt expert, din aceeasi specializare cu primul expert. La contraexpertiza puteti solicita instantei sa aprobe un expert observator din partea dvs., din aceeasi specialitate cu expertul desemnat de instanta de judecata pentru efectuarea contraexpertizei. Acest expert participa la contraexpertiza si este platit de dvs. separat, in baza unui contract de prestare servicii, care se depune la dosarul cauzei.
Buna seara. Mltumesc pentru raspuns.
Vreau sa mentionez faptul ca suplimentul la expertiza se afla intr-un dosar de de cercetara penala la politie.
Suplimentul nu are data de intocmire, nu are viza CECCAR si nici o alta viza si mi s-a adus la cunostinta la doi ani dupa ce a fost inmanat celeilalte parti.
Vreau sa va intreb daca suplimentul este nul si ce pot face pentru a demonstra acest lucru.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Nu stiu daca suplimentul de expertiza poate fi considerat nul. Puneti problema in scris, in fata politistului/ procurorului/ instantei de judecata, solicitand sa vi se prezinte documentul prin care ati luat cunostinta de existenta suplimentului de expertiza, la data intocmirii acestuia, sa se dovedeasca data cand a fost intocmit. Solicitati sa se prezinte viza CECAR, daca raportul initial a fost avizat de asociatia respectiva.