avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Despre IML
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Despre IML

Buna ziua , supun atentiei urmatoarea situatie :
- o persoana se deplaseaza pe o strada iar un caine cu stapan iese dintr-o curte si se repede la persoana respectiva care ferindu-se cade si isi fractureaza piciorul in3 locuri . A doua zi se depune plangere la politie care dupa verificari sanctioneaza proprietarul cainelui . INTREBARE : avand in vedere complexitatea fracturilor , politistul putea informa victima agresiunii ca i-ar trebui un certificat medico legal , intra in atributiunea acestuia sa informeze sau nu victima inclusiv sa ceara un certificat pentru a estima gravitatea faptei ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:28, 4 Aprilie 2013
Pentru intocmirea procesului verbal de cercetare, politistul putea cere o expertiza medico-legala, in conditiile in care documentele medicale emise victimei, de catre spital, dupa prezentarea la urgente, aveau unele neclaritati care puteau afecta concluziile procesului verbal de cercetare.
Daca deschideti actiune in instanta, in baza procesului verbal al politistului si a documentelor medicale pe care le detineti (certificat medical, fisa medicala, recomandari medicale la iesirea din spital, etc.), puteti solicita instantei de judecata sa aprobe o expertiza medico-legala, care pentru o fractura la picior in 3 locuri, se poate pronunta si la un interval de timp de la producerea evenimentului.
Necerand o expertiza medico-legala (probabil din considerentele mentionate mai sus), gravitatea accidentului suferit de victima, nereiesind din documentele avute la dispozitie, politistul nu a trimis victima la expertiza, considerand ca nu este utila o expertiza medico-legala, deci nu avea nici cum sa informeze victima sa ceara un certificat medico-legal.
In 28.02.2013 ati deschis o discutie cu acelasi subiect la care ati primit rasounsuri asemanatoare. Daca nu prezentati elemente noi, nu aveti, din pacate, cum sa primiti informatii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile putine date de iml elena rc elena rc buna ziua am primit 10 zile pentru fractura radiculara,luxactie dentara,extractie dinte,cusutura ,,,,,am purtat atela 3 saptamani,,,,mi se pare foarte putin e ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)