avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inregistrarea la fisc de catre proprietar a ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inregistrarea la fisc de catre proprietar a contractului de arendare pt perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2012

Proprietarul terenului a incheiat contract de arenda in 2009 iar in 2012 a incheiat un aditional si a mers la Adm. Financiara ca sa-l inregistreze alegand modalitatea de plata a impozitului cu retinere la sursa. Functionarul de la Adm. Financiara i-a spus ca trebuie sa plateasca tot impozitul restant din 2009 incoace. Trebuie precizat ca proprietarul locuieste in Brasov iar terenul (si arendasul) se afla in al judet. Nu stiu ce posibilitate avea functionarul de la Adm Financiara de a vedea situatia platii impozitului in judetul in care se afla terenul si arendasul.
Intrebare: Avea proprietarul obligatia de plata a impozitului intre 2009 si 2012?
Pt. acea perioada nu se percepea impozitul prin retinere la surs?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 4 Aprilie 2013
Pana anul trecut, impozitul pe venitul din arenda era platit numai de catre proprietar prin inregistrarea initiala a contractului de arenda in termen de 15 zile de la semnare si apoi prin depunere anuala a declaratiei 200 cu venitul obtinut, la administratia financiara de domociliu.
Doar incepand din acest an s-a introdus optiunea ca acest impozit sa fie retinut si platit la stat de catre arendas, in momentul platiii arendei catre proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)
Impoyit pe venit din arenda - completat iulliana iulliana Pentru ca nu sunt de specialitate iar legislatia in materie este stufoasa si schimbatoare aproape de la o zi la alta, iar termenii utilizaţi de către codul ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)