avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SUP- amenda administrativa- contestatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SUP- amenda administrativa- contestatie

Buna ziua.
Situatia pe scurt : In urma cu 4 ani s-a inceput urmarirea penala impotriva mea, fapta fiind de amenintare. Partea vatamata sustine ca am amenintat-o in repetate randuri, a depus la dosar o lista intreaga de emailuri ca si dovezi. Pe parcursul urmaririi penale am constestat aceste emailuri si am solicitat o expertiza IT prin care sa se verifice in ce masura sunt eu autorul acestor mesaje de amenintare. S-au respins cererile mele motivandu-se ca aceste mesaje nu mai exista, ca partea vatamata nu le mai ar, dar ca ele sunt la dosarul cauzei, au fost vazute de catre politistul care a efectuat ancheta, desi nu a intocmit niciodata vreun proces verbal atunci cand partea vatamata a adus la dosar asa zisele dovezi(asta mi se pare destul de ciudat).
De curand am fost chemata la procuror pt prezentarea materialului, am fost, am studiat dosarul, am facut aceaasi cerere de expertiza IT, mi s-a adus la cunostiinta ca partea vatamata a dat si o declaratie prin care spune ca datorita faptului ca intervina in curand prescriptia speciala a raspunderii penale,ar fi de acord cu scoaterea mea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative, ca nu are nici o pretentie inafara de cheltuielile de judecata.
Ieri am primit si solutia si anume SUP si amenda administrativa in valoare de 1000 de roni, se mentioneaza si ca pot contesta decizia in 20 de zile.
Eu nu ma fac vinovata de aceste mesaje de amenintare, pe victima abia daca o cunosc, nu am avut conflicte niciodata cu ea, din intreg dosarul asta nu exista nici o dovada directa cum ca eu sunt autorul mesajelor, ba mai mult, eu cred ca victima acopera de fapt alta persoana, mi se pare super ciudat faptul ca mi se resping cererile de expertiza IT desi am fost de acord sa o platesc intergral.
Ma gandesc sa contest amenda la prim procuror, apoi am inteles ca daca nu sunt multumita de decizie pot sa o contest in intansta.
Va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
1.20 de zile sunt lucratoare sau calendaristice?
2. Am vreo sansa sa se agraveze situatia daca merg mai departe?In sensul ca pot ajunge la judecata si sa patesc mai rau decat amenda?
3.Cat ar putea dura intreg procesul acesta de contestare? In cat timp trebuie sa primesc raspuns de la prim procuror si maia poi de la instanta?
4. Daca pana la solutionarea definitiva a contestatiei intervine prescriptia speciala(august 2013) mai platesc amenda sau alte cheltuieli pe care ea le pretinde?
Va multumesc mult pt ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: mrvls , utilizator 23:09, 12 Noiembrie 2014
Cele 20 de zile în care puteţi depune plângerea la prim procurorul parchetului sunt zile calendaristice, însă , termenul se prorogă dacă el se împlineşte într-o zi în care este sărbătoare legală şi nu se lucrează , in plus, prima şi ultima zi a termenului nu intră în calcul .
Nu vi se poate agrava situaţia în propriile căi de atac.
Răspunsul ar trebui să-l primiţi în termen de 20 de zile de la înregistrarea plângerii, iar dacă nu primiţi totuşi răspunsul, veţi avea un nou termen , tot de 20 de zile, pentru a vă plânge la instanţă.
legally_aid a scris:


Răspunsul ar trebui să-l primiţi în termen de 20 de zile de la înregistrarea plângerii, iar dacă nu primiţi totuşi răspunsul, veţi avea un nou termen , tot de 20 de zile, pentru a vă plânge la instanţă.



Scuzati-ma ca ma bag aici,dar vreau sa spun ca uneori legea nu e clara cu cele 20 zile calendaristice de a primi raspuns.
Cele 20 zile sunt ale procurorului,sau a persoanei care a facut plangere la procuror?
Daca sunt ale procurorului,inseamna ca procurorul are termen 20 zile,si daca procurorul trimite solutionarea in ziua 19,cu siguranta ca procurorul se incadreaza in cele 20 zile,dar cea care asteapta raspunsul nu il va putea primi in 20 zile.
Dupa ce procurorul trimite in ziua a 19-a,timpul se pierde cu zile pe drum de la procuror-posta-destinatar,cea ce face intre 3-5 zile poate si 7-8 zile,si atunci revin la intrebarea:
Ale cui trebuie sa fie cele 20 zile de raspuns?

- in 20 zile procurorul trebuie sa rezolve cazul?
- in 20 zile trebuie sa primeasca raspuns persoana care a facut plangerea?
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
danaa1, utilizator
Daca nu primiti raspunsul in 20 de zile de la inregistararea plangerii, aveti 20 sa va adresati instantei,daca primiti raspunsul inauntrul celor 20 de zile,atunci din momentul primirii calculati cele 20 de zile in care sa va adresati instantei.
Imi poti spune te rog cat a costat aceasta expertiza IT?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea, injurii si calomnii? cata_barb2002@yahoo.com cata_barb2002@yahoo.com Buna ziua , respectuos va rog sa-mi dati cateva sfaturi cu privire la cele scrise mai jos... Sunt preot in Jud Timis ,iar in comuna unde slujesc o familie ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie alex_alexa alex_alexa buna ziua!am depus o contestatie la prim procuror impotriva rezolutiei data de catre procurorul de caz,va rog respectuos sa imi spuneti in cat timp legal de la ... (vezi toată discuția)
Solicitare lamurire termen procedura. plangere impotriva rezolutiei procurorului. giv giv Buna ziua! Doresc sa ma consult cu dumneavoastra in urmatoarea problema. O persoana este anchetata penal. Procurorul ii comunica rezolutia sa pe data de ... (vezi toată discuția)