avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum radiez de la fisc un autoturism vandut, pentru ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum radiez de la fisc un autoturism vandut, pentru care nu detin acte

Am vandut in urma cu zece ani un autoturism unui cetatean, am mers cu el la primarie ca sa inregistram autoturismul pe numele lui. Era coada, asa ca l-am lasat la coada si am plecat. De atunci platesc anual impozitul pe masina si nu stiu cum sa procedez ca sa o radiez de la fisc. Nu detin niciun act al autoturismului, ci doar o copie a contractului de vanzare-cumparare. Sunt convins ca autoturismul nu mai exista fizic de mult, pentru ca l-am dat in urmarire la Politie si nu i s-a dat de urma. M-am gandit sa-l declar furat, cu acte cu tot, intrucat detin datele de identificare, de pe copia contractului de vanzare-cumparare. Impozitul nu este mare, fiind vorba despre un Oltcit Special, cu motor de 650 centimetri cubi. De aceea nu sunt dispus sa cheltuiesc o suma prea mare de bani ca sa scap si de iure de acest autoturism. Am vazut pe forum ca un cetatean a rezolvat o problema similara dand o declaratie pe proprie raspundere in fata notarului, cu care apoi s-a prezentat la primarie si a reusit astfel sa radieze de la fisc respectivul autoturism. Ma intreb daca aceasta procedura are temei legal si este acceptata unanim.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:26, 21 Mai 2013
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere in care declarati ca nu mai sunteti proprietarul si nu mai detineti fizic autovehiculul ,urmare a tranzactionarii acestuia in anul X
in baza declaratiei notariale si a contractului de vanzare cumparare,autoritatea fiscala poate dispune radierea ulterior achitarii debitului in urmarire datorat impozitului aferent auto
carmaciu a scris:
Oltcit Special, cu motor de 650 centimetri cubi.

Oltcit Special? Hmmm ..ce masina!! Nostalgii ...



carmaciu a scris:
... ci doar o copie a contractului de vanzare-cumparare.

Copia contractului de vanzare/cumparare si declaratia la notar sunt suficiente pentru scoaterea din evidentele fiscale. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sterg o masina din evidenta fiscala? Parisien Parisien In urma vanzarii unei masini pe care nu o mai foloseam, am intocmit cu respectivul cumparator un contract de vanzare-cumparare de mana, cu doi martori de fata. ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)
Auto vândut fără contract, radiere maria191983 maria191983 Am vandut o masina acum vreo 5 ani, si nu am reusit sa fac contract de vanzare cumparare, am pierdut urma la indivudul care am vandut-o, si inclusiv urma ... (vezi toată discuția)