avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor calificat

Domnilor judecatorii,procurorii sau mai bine zis legiuitorii din tara asta am o intrebare pentru cine se ocupa cu aceste legi si ce contin ele ca infractiune Ce inseamna tTentativa de omor calificat in Cpp e la art 173-174 eu ce am citit si ce am putut intelege e aproape de omor calificat adica decit ca victima nu e moarta in tentativa dar pedeapsa e aproape aceias ca si pentru omor .Cum poate pune un procuror incadrarea de tentativa de omor calificat la o persoana a carei victime a fost spitalizat 2-3 zile si o rana de 1 centimetru si in expertizele medico -legale scrie clar ca nu i a fost viata pusa in pericol cind se fac aceste incadrarii nu se i a in considreare si gravitatea unei fapte si in comparatie cu aceias fapta care e mult mai grava de exemplu un om pentru ca a zgiriat o alta persoana in zona piptului cu ceva cutit sau alt corp intepator e incadrat la tentativa de omor calificat si o alta persoana care ii da la unul cu cutitul si il injunghie de mai multe ori si acea persoana sta in spital 5-6 luni acesias incadrare nu credeti ca e prea mult sa i bagi in aceias oala .Domnilor procurorii aveti o meserie frumoasa si banoasa dar cred ca ar trebui sa analizati mult mai bine dosarele si incadrarile pentru ca ajungeti sa neorocitii oameni nevinovati care isi petrec viata prin puscariile tarii ce se va alege de acei oameni traumatizati pentru ca intr un penitenciar nu se reeduca acolo inebunesti pur si simplu daca nu esti tare de inger imi cer scuze daca am incalcat regulamentul forumului din aceasta cauza se descopera dupa multii ani ca acel om e nevinovat si ce ii mai da cineva anii inapoi sau ce a patimit in puscarie se sterge nu nu se v a sterge niciodata in aceasta viata .
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 10:17, 9 Aprilie 2013
in cazul procurorilor eu nu am incredere in aceasta functie pentru mai multe lucruri dat fiind ca o parte din ei nu isi fac treaba cum trebuie mai ales cind la reconstituirea faptei inculpatul nu e adus si e un martor care din complice ajunge martor si victima cred ca nu e normal dar ce ar trebui sa se de alegi in care judecatori ,procurori si totii cei care judeca si condamna un om nevinovat sa fie trasi la raspundere nu sa plateasca statul la CDO ca nu au fost dosarele judecate corect si sa va mai scriu ceva am citit undeva un bilant al procurorilor in dosare in interesul legii si cred ca se ridica rangul la cei care solutioneaza mai multe dosare in interesul legi
trebuie sa solicitati schimbarea incadrarii juridice in faza de urmarire penala sau/si in faza de judecata. angajati un avocat sau luati legatura cu avocatul desemnat din oficiu
e deja prea tirziu sa mai pot face ceva dar acest subiect l am deschis pentru cei care sint in aceeias situatie si sa lupte pentru dreptul sau cu oricine sa nu ajunga la puscarie pntru ca viata e deja scurta si foarte grea afara dar inchis desi legile sint facute sa fie respectate nu sint atita timp cit banul face legea si cei care o adminstreaza o incalca pentru bani noi cei de rind cam greu vom reusi sa supravituim in aceasta viata .
pentru ca obiectul folosit nu a fost gasit in dosar au scris ca avea un cutit ce nu e adevarat pentru ca el nu era cu masina lui ci cu masina complicelui si a luat ce a gasit in orice caz nu cutit dar fiind la prima fapta si lovit in cap de catre victima cind a dat declaratia nu cred ca a mai stiut ce a luat in mina din masina sa se apere de bita victimei si acel cutit nu trebuia sa fie proba in dosar pe ce te bazezi cind formulezi o incadrare nu pe arma .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare incadrare juridica sorana_g sorana_g buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire ... (vezi toată discuția)
Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)
Tentativa de omor valy_gaby94 valy_gaby94 Tentativa de omor, victima in stare critica, transportata la spitalul judetean, care , dupa ce il tine in stare tot mai grava,dupa 6 zile il trimite la Iasi( ... (vezi toată discuția)