avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura actiuni firma mama din Suedia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura actiuni firma mama din Suedia

Buna ziua,

Am urmatoarea speta pentru care as avea nevoie de ajutor:

Firma mama din Suedia factureaza catre societatea din Romania urmatoarele:
" cota aferentă stimulent schema de cumparare de SB - acțiuni în conformitate cu sistemul de stimulente 2012 pe baza raportarea de bonus aferente cotei de angajați care au dreptul. Firma mama acționează ca agent intermediar pentru X Bank, care va efectua achiziția de acțiuni, precum și livrarea în conformitate cu termenii sistemului de stimulente în 2012 și un acord de livrare "

Cum ar trebui inregistrata in contabilitate si cum ar trebui tratata din punct de vedere fiscal? In ce declaratii ar trebui prinsa?

Multumesc,
Buna seara,

Incercati sa obtineti mai multe informatii, eventual un contract care exista intre cele doua parti. Va trebuie mai mult decat o simpla factura pentru aputea interpreta din punct de vedere contabil si fiscal aceasta operatiune.
Mie imi pare a fi mai degraba un comision.

Numai bine
Multumesc, voi reveni cu mai multe detalii imdiat ce reusesc sa inteleg si eu schema de bonusare. Este un sistem de recompensare a managerilor de pe firma din Romania unde firma din Suedia este unic asociat. Pe baza unor criterii de performanta fiecare manager primeste un bonus care este transformat in actiuni la firma din Suedia. Firma din Suedia rascumpara propriile actiuni de la un broker din Suedia in numele firmei din Romania. Factura are rolul de a refactura aceste actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma b plateste datoriile firmei a. cactusul cactusul O firma A nu isi poate plati furnizorii. A apelat la o alta firma B care sa-i plateasca datoriile catre furnizori. Firma A emite factura catre firma B prin ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Refacturare transport intracomunitar Ana M Eliade Ana M Eliade Import marfuri din UE, furnizorul imi emite facturi in conditia de livrare CIF, transportul este in sarcina furnizorului. Transportul este asigurat de o ... (vezi toată discuția)