avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calitatea de reprezentant in cadrul A.G. asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calitatea de reprezentant in cadrul A.G. asociatie de proprietari

In cadrul Adunarii Generale (anuala) a Asociatiei de Proprietari a blocului nostru eu am votat si pentru soacra mea in varsta de 88ani; e lucida, a semnat tabelul convocator, doar ca I-a fost greu sa se deplaseze si sa stea 2 ore in sala de sedinta.
Mentionez ca eu si sotia mea (prezenta si ea la AG) locuim in acelasi bloc cu soacra, noi suntem proprietari la un apartament si soacra la altul si ca avem imputernicire scrisa si semnata de ea pentru reprezentare (e adevarat ca nu e legalizata la notariat).
La momentul votului intr-o anume problema nimeni nu a avut de obiectat, e de notorietate faptul ca in fapt eu si sotia mea stam mult in apartamentul soacrei (acolo mancam, avem grija de ea, facem curatenie, stam practic in comun doar ca de regula nu dormim acolo).
La cateva zile dupa AG cineva m-a amenintat ca ma da in judecata pentru faptul ca am votat ilegal pentru soacra mea daca nu arat imputernicirea legalizata.
E posibil asa ceva? In caz ca totusi am nevoie de imputernicire legalizata si fac acest lucru la notariat ea acopera si AG de acum o saptamana?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:05, 5 Aprilie 2013
in Legea 230/2007, la art.25 c)" propietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre pripietarul in numele caruia voteaza".

deci conform legii imputernicirea nu trebuie legalizata!
Asa este!
Nu trebuie legalizata.

Spuneti-i persoanei care v-a amenintat ca sunteti gata sa infundati puscaria pentru o cauza dreapta. Lasati persoana sa-si bata capul care-o fi acea cauza dreapta....:smileycool:
Unii nu mai pot de-atata legalitate...
La noi din 500 de apartamente, la AG convocara se prezinta 20-30 de proprietari. La reconvocata mai vin 15-20... Este o adevarata bataie de joc, ce sa mai zic
Foarte rar am folosit metoda reprezentarii, insa atunci cand am folosit-o, la efectuarea prezentei de catre comisia de cenzori s-a luat in calcul, la numarul mebrilor prezenti si cele cateva imputerniciri. De obicei aceste imputerniciri se dau pentru o anume AG sau sedinta de bloc, dar asa cum s-a scris mai sus, nici pomeneala de legalizare la notar.
Insa, o imputernicire care sa fie valabila pe o peroioada mai mare de timp si in acelasi tip ”specializata” pentru as. prop. trebuie facute la notar (imputernicire de administrare a locuintei). Nu costa mult, faceti 'nshpe copii si le dati la fiecare AG presedintelui as. prop., sau cand mai gasiti vreo unul cu spiritul de dreptate mai dezvoltat...
Deci in mod normal, nu este cazul sa va speriati, lasati-l sa-si faca dreptate singur - poate-i serveste cineva vreo lectie!
@Icrist,
Asa este, nu trebuie sa va faceti probleme. Sa-si faca de lucru cel ce reclama.
Dar, pentru logica noastra, spuneti-ne cu ce a influientat acel vot dat de dumneavoastra in numele soacrei!?
A luat adunarea generala o hotarare doar cu un singur vot, impotriva tuturor celor care erau prezenti in adunarea?
Cu sau fara acel vot adunarea generala a luat hotarari pe baza voturilor majoritatii celor prezenti, nu?
Da sigur, AG a luat hotarare as zice in unanimitate (daca nu pun votul contra al proprietarului care vrea sa-si faca coafor).
Mai mult, in AG un locatar chiar a spus "cum adica, dumneata nu ai nici o semnatura de la vecinii directi si vii sa ceri votul adunarii?"
Adevarul e ca treaba asta cu votul AG am propus-o eu si la sugestiile primite pe acest site foarte bun, tocmai pentru a da posibilitatea acestui proprietar sa-si expuna punctul de vedere.
Prestatia lui a fost lamentabila, a enervat pe toata lumea...
Problema lui e acum sa se razbune pe cineva, eventual intr-un eventual proces sa ceara niste daune; el ma considera pe mine "capul rautatilor", eu sunt "cel care a influentat lumea" si ca are un vecin care poate depune marturie ca eu "I-am sugerat ce sa voteze".
Adevarul e ca eu ca vicepresedinte al asociatiei stau de vorba cu oamenii si nu neaparat pentru ca-i caut eu, ei ma cauta pe mine sa-mi ceara socoteala; sigur ca le-am spus sa vina la adunare sa-si spuna punctul de vedere; martorul cu pricina nici macar nu a participat la adunare, sa fi avut macar un vot contra peste cel al "coaforului".
Sincer, nici nu stiu cum sa scap de "hartuiala" asta; suna in fiacre zi la soacra-mea la usa, "unde e ginerele, trebuie sa vorbesc cu el, cand vine acasa, sa-i spuneti ca daca maine la ora cutare nu e acasa il dau in judecata, etc.". Soacra-mea saraca are 88 ani, eu I-am spus sa nu se sperie, dar n-as vrea sa se intample ceva rau...

Alte discuții în legătură

Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Ilegalitate sau nu? andreeamelania andreeamelania Buna ziua. Am avut seara trecuta o adunare generala a asociatiei din care fac parte, deoarece unui proprietari nu au venit din motive diverse au imputernicit ... (vezi toată discuția)
Pentru cate persoane poate vota o persoana in sedintele de bloc? andromeda71 andromeda71 La noi in bloc sunt 10 apartamente libere, iar administratorul voteaza de fiecare data pentru cele 11 apartamente (cel personal + cele 10 libere). Blocul are ... (vezi toată discuția)