avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O factura cu valoare sub 5000 lei, un virament si doua ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O factura cu valoare sub 5000 lei, un virament si doua chitante

Buna ziua!

Este posibila plata unei facturi de 4.300 astfel:
- 3.000 prin virament
- 1.000 cu chitanta
- 319,37 tot cu chitanta

Eu stiam ca nu este posibila fragmentarea unei facturi pe mai multe chitante. Am gasit niste raspunsuri pe forum, de prin 2009, care spun ca este posibil, daca valoarea facturii este mai mica de 5.000 lei. Mai este de actualitate?
Cel mai recent răspuns: danielasi2013 , utilizator 12:06, 16 Aprilie 2013
Este vorba de Ordonanta 15/1996 care mai este de actualitate.Puteti face plata facturii asa cum ati exemplificat.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Unul dintre clientii nostri ne este si furnizor.Il avem pe 401 si 4111.Am incercat o compensare prin chitante ( un 600 ron ) si mi-a spus ca nu poate sa-mi prinda pe chitanta o factura cu valoare peste 5000 ron.
Eu stiam ca pot sa-i achit partial prin chitanta si diferenta prin banca.Dar varianta cu factura peste 5000 ron n-am mai auzit-o.
Ma puteti ajuta cu ceva info in acest sens.Eventual cu legea.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)