avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... necasatoriti, copil, demersuri necesare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

necasatoriti, copil, demersuri necesare

Buna ziua,

Am un copil in urma unei relatii cu fostul partener de viata, nefiind casatoriti. La nasterea copilului, el l-a recunoscut, fiind trecut in certificatul de nastere. Dupa un an de la nasterea copilului, am parasit caminul conjugal din cauza abuzurilor fizice. Acum locuiesc cu parintii mei. Alocatia copilului este primita in continuare pe adresa unde am locuit cu fostul partener, fiind folosita in mod abuziv de acesta.
Fostul partener are mai multe amenzi la politie, deranjandu-ne si dupa ce ne-am mutat la mama mea, eu si copilul.

As dori sa stiu ce costuri sunt si ce demersuri pot face ca sa reusesc urmatoarele:

- sa trec alocatia copilului pe numele meu si sa ii schimb domiciliul copilului la mama mea, astfel incat copilul sa se poata folosi de alocatie
- daca se poate, cum sa fac ca acest copil sa nu mai fie trecut deloc pe numele tatalui lui chiar dc a fost recunoscut la inceput?
- daca obtin custodia totala, mai imi trebuie acordul tatalui pentru a merge de exemplu in strainatate cu copilul meu?
- cum sa fac sa obtin ordin de restrictie?
- cat ma costa toate cele de mai sus?

Si cea mai importanta intrebare pentru mine, e unde sa ma adresez si de unde sa incep sa obtin ce v-am intrebat, in conditiile in care veniturile mele sunt limitate si imi permit mai greu angajarea unui avocat bun.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rcorinat , utilizator 14:42, 4 Aprilie 2013
Puteti formula o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dv, respectiv la locuinta parintilor. Pentru motive intemeiate( in speta atitudinea agresiva a tatalui) puteti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Dupa obtinerea hotararii de stabilirea a domiciliului minorului alocatia copilului o puteti ridica decat dv, de asemenea tatal copilului poate fi obligat sa plateasca pensie de intretinere si sa restituie alocatia copilului( doar in cazul in care nu dovedeste ca a folosit-o pt copil).
Cererea de chemare in judecata o depun chiar eu la judecatoria sectorului la care apartin sau imi trebuie un avocat? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului cu copilul minor icu 78 icu 78 buna ziua. locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume tata dumycris88 dumycris88 buna ziua am scris la subiectele deschise de altii care aveau probleme asemanatoare dar ma gandesc k poate asteapta o solutie dc au deschis acele subiecte nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor recunoscut de tata fanica20 fanica20 Din fericire am gasit acest forum, un adevarat sprijin pt toata lumea si m-am gandit sa va adresez o intrebare.O amica de-a mea a facut greseala de a se ... (vezi toată discuția)