In aprilie 2008, am fost informat de catre un politist ca prietena mea a condus un autovehicul(fara a poseda permis de conducere), masina fiind a mea.Am dat impreuna cate o declaratie si atat. Mentionez ca nu a fost oprita in trafic, nu a fost nici macar vazuta de catre un ,,organ''.Politistul a cautat niste martori, care ulterior s-au razgandit, (3 din 4). Astea sunt toate probele lui. Vazand asta, este posibil sa solicite testul poligraf.Alta sansa decat asta si o confruntare cu martorii nu cred ca mai are. Avem dreptul sa refuzam acest test, si daca da, in ce conditii? Daca nu sunt probe indestulatoare, putem refuza testul?Este concludent rezultatul testului in instanta?Se poate prezenta un dosar in instanta doar cu un martor si cu rezultatul testului? Si faptul ca am fost invinuit ca am incredintat conducerea autovehiculului, desi eu nu eram in masina(dupa cum spune politistul in Procesul verbal de sesizare si e real) si nu sunt probe, nu constituie un abuz in serviciu? Multumesc!
sniper, nu sunt nici avocat, nici consilier juridic, nici...dar parearea mea ca politistii nu fac altceva decat un bluf. iar in lipsa unor dovezi concrete, nu au ce sa-ti faca , important e sa-ti mentii declaratiile initiale. cat despre poligraf...eu am fost cercetat pentru inseleciune (30.000 E) si nu a pomenit nimeni niciodata de vreun test poligraf in conditiile in care eu negasem totul de la inceput...am obtinut NUP (neinceperea urmaririi penale) datorita faptului ca nu au fost intrunite conditiile necesare unei infractiuni (si n-am avut nevoie de un avocat pt. asta :P)...asa k si in cazul tau inclin sa cred ca in lipsa unor dovezi concrete (iar simpla declaratie a unor martori a caror calitate - la nevoie,in cazul unui proces -poate fi pusa sub indoiala) dosarul chiar daca va fi inaintat, va fi un NUP....succes, sa ne tii la curent cum se desfasoara evnimentul:D
Multumesc!Va voi tine la curent.Dar nu v-am spus: militianul a declarat public k atata timp cat el e in zona, prietena mea nu va obtine permisul de conducere(face scoala in acest sens)!Deci va incerca, probabil, imposibilul!Dar si abuzul in serviciu este o treaba...:D
La fel si eu, nici avocat, nici consilier juridic, dar:
Chiar daca ar fi adevarat, daca nu a fost oprita in trafic = 0. Daca o opreau si refuza sa semneze te puteau duce la sectie, martori etc., chiar nu prea aveai ce sa mai faci.
Procesul verbal intocmit de cine a fost semnat, de agent si cati/care martori ?
Vino si tu cu 3-4 martori care sa declare ca atunci erati acasa la tine si va uitati la niste filme pe dvd etc., eventual v-ati uitat pe geam si l-ati observat pe agentu respectiv ca se masturba in strada chiar in spatele masinii tale, cu poza lu' Ion Iliescu in mana si scanda lozinci gen cine-a tras in noi 21-22, 21-22, 21-22.
Cred ca ar trebui sa iei legatura cu un avocat dupa ce vei scapa de problema si sa vezi daca ii poti da tu in judecata pe toti pt. stresul emotional provocat si marturii mincinoase etc.