avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vor sa opreasca apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vor sa opreasca apa rece

Am si eu o intrebare presedintele si vice presedintele blocului impreuna cu administratorul vor sa opreasac furnizarea apei potabile prin ne plata facturilor.
Aici vine partea comica nu platesc apa rece dar platesc facturile la apa calda si caldura pentru ca sunt cateva persoane care au centrale
Printre cei care au centrala ma aflu si eu ,noi care avem centrale nu avem restante la intretinere platim totu la zi.totu a inceput de cand sa schimbat conducerea au dreptu sa faca asa ceva .

Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
Alexandru2, utilizator
ce pot sa fac sa oblig administratia sa plateasca apa rece si nu apa calda
Membrii vechii conduceri au platit facturile asa cum se procedeaza in mod normal: intai apa rece si apoi apa calda si caldura. Daca nu ajung banii pentru plata acestei din urma facturi, furnizorul de apa calda ar opri furnizarea acesteia, astfel incat ei, cu CT, ar fi avantajati.
De fapt ei au procedat corect in privinta ordinii platilor facturii pentru ca apa rece este mai necesara decat apa calda, la caz de urgenta.

Noua conducere, ca sa se razbune pe vechea conducere, a inversat ordinea platii facturilor si au lasat restantele la apa rece, astfel incat furnizorul de apa rece va opri, fara sa-si faca prea multe scrupule, furnizarea apei. Nu i-ai platit, iti taie macaroana.

@Alexandru2
Nu se pune problema daca au sau nu au dreptul sa faca asta, ci daca e normal. Imi exprim parerea ca nu este normal, dar nu pentru ca mai multi proprietari au CT, ci pentru ca apa rece este mai necesara intr-o locuinta decat apa calda si....daca ai de ales, in calitate de conducator al asociatiei, om care trebuie sa te gandesti in primul rand la binele oamenilor, nu la razbunari meschine, deci, daca ai de ales, atunci platesti intai factura de apa rece si apoi cea de apa calda, riscand sa ramai fara apa calda si caldura daca nu ai cu ce plati.
Dar noua conducere, in acest caz, trebuie sa-i actioneze in judecata pe cei rau-platnici si sa obtina de la ei sumele necesare platii facturilor...
Iulian Manea a scris:

Furnizorul factureaza asociatiei si nu se implica in astfel de conflicte.

Din cate stiu, oprirea furnizarii apei reci se face doar in sitruatii extreme, lipsa acesteia putand provoca epidemii. (Inchipuiti-va o asociatie cu 10 scari cu 10 nivele a cate 4 apartamente pe nivel fara apa rece timp de cateva zile.)

Faceti o reclamatie in acest sens la compartimentul specializat cu asociatiile de proprietari din cadrul PRIMARIEI si veti vedea ca legea este bine intocmita si va apara drepturile.

Pai era o parere... Eu asa asi face. Chiar daca furnizorul de apa nu se implica in astfel de conflicte (de regula), nu strica sa faci o sesizare si acolo, ca de altfel acesta (furnizorul) pierde bani prin faptul ca nu mai furnizeaza apa si la cei care platesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Contract direct cu furnizorul sesa10 sesa10 Va rog, Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare: Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)