avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate dizolvata voluntar vs regim declarare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate dizolvata voluntar vs regim declarare derogatoriu

Va prezint urmatoarea situatie:
1. la data de 30 aprilie2009 am suspendat activitate firmei mele pe o perioada de 3 ani.
2. in acest timp, mai exact 07.iul.2010, am dizolvat voluntar societatea, inclusiv cu publicarea in monitorul oficial la data de 19.07.2010.Societaea nu are nici un fel de datorii, nici la buget nici la terti.
Mentionez ca nu am parcurs ultimul pas radierea societatii.
3.In aprilie 2013 primesc notificare de la Finante ca a incetat regimul derogatoriu la 30 apr.2012.
Intrebare: trebuie sa reiau depunerea de declaratii si bilant? Sunt pasibil de amenda prin faptul ca nu am mai depus nici un astfel de document doarece am considerat ca societatea dizolvata nu mai are astfel de obligatii?
Multumesc pentru antentie si pentru raspunsurile pe care mi le veti da!

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:50, 5 Aprilie 2013
Faptul că aţi publicat în Monitorul Oficial hotărârea de dizolvare şi lichidare voluntară a societăţii nu înseamnă că aţi şi dizolvat-o. Prin această publicare aţi îndeplinit doar forma de publicitate a intenţiei dumneavoastră de dizolvare, lichidare şi radiere, adică aţi adus la cunoştinţa generală despre intenţia dumneavoastră, astfel încât în termenul de 30 de zile de la data publicării orice persoană interesată să poate formula cerere de opoziţie împotriva dizolvării, lichidării şi radierii.
În tot acest timp, de la publicarea în Monitorul Oficial şi până la radierea societăţii, există în continuare obligaţia de a se respecta prevederile legale cu privire la depunerea declaraţiilor fiscale. Trebuie să îndepliniţi obligaţiile declarative şi să continuaţi procedura de dizolvare, lichidare şi radiere. Din păcate pentru dumneavoastră, pentru nedepunerea la timp a declaraţiilor veţi plăti amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Promovare actiuni si aparari in numele unei firme radiate? eagle_free eagle_free Buna ziua. Avem si noi o problema de lamurit in legatura cu o firma. Astfel, intre 2 firme au existat raporturi juridice comerciale care au dat nastere la ... (vezi toată discuția)
Taxele de timbru loredana_itu loredana_itu buna ziua,as avea nevoie de ajutorul dvs,pt ca nu ma pricep.trebuie sa inchid firma unor prieteni ce au plecat de tot din romania(am procura totala),as vrea sa ... (vezi toată discuția)