avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul executoriu

Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest contract este considerat titlul executoriu conform noului cod.
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 12:14, 11 Aprilie 2013
Este considerat titlu executoriu daca este incheiat in forma autentica.
Sansele de reusita depind de solvabilitatea debitorului.
Totusi imi cer scuze ,dar n-am inteles daca acest contract este in forma autentica sa poata fi considerat titlu executor
Ce aveti dvs e un inscris sub semnatura privata, nu constituie titlu executoriu ci o dovada scrisa, va trebui sa va adresati instantei sa obtineti un titlu executoriu ( o hotarare judecatoreasca) si abia apoi va adresati unui executor judecatoresc.
Atunci de ce art. 2157 C.proc. civ spune ca poate fi titlul executoriu si un inscris sub semnatura privata?
Art ala se refera la contractul de comodat.

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat poamav poamav Acum patru ani am inchiriat o camera .Actul de inchiriere este prin contract comodat.Acum cel caruia i-am inchiriat nu vrea sa elibereze camera.Am apelat la ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vali294 vali294 Buna ziua! Se poate incheia un contract de comodat intre 2 societati comerciale in urmatoarea situatie? - Persoana juridica A ( comodant ) are un ... (vezi toată discuția)