avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Acum patru ani am inchiriat o camera .Actul de inchiriere este prin contract comodat.Acum cel caruia i-am inchiriat nu vrea sa elibereze camera.Am apelat la executor si mi-a zis ca trebuie actionat in instanta pentru ca actul inchirierii nu este cu titlu executoriu.Pe cine am intrebat mi-a zis ca este cu titlu executoriu.Rog sa ma lamuriti daca contractele de comodat sunt cu titlu executoriu.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( va rog sa nu mai folositi literele majuscule la editare)
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Numai daca contractul este inregistrat la fisc poate fi considerat cu titlu executoriu.
Contractul de comodat nu se inregistreaza la fisc. nu ati platit impozit pe venitul din chirie, acum aveti probleme.


Asadar, contractul de comodat incheiat nu reprezinta titlu executoriu.


Contractul de împrumut




SECŢIUNEA a 2-a
Împrumutul de folosinţă
Art. 2157
Titlul executoriu
(1) În ceea ce priveşte obligaţia de restituire, contractul de comodat încheiat în formă autentică sau printr-un înscris sub semnătură privată cu dată certă constituie titlu executoriu, în condiţiile legii, în cazul încetării prin decesul comodatarului sau prin expirarea termenului.


(2) Dacă nu s-a stipulat un termen pentru restituire, contractul de comodat constituie titlu executoriu
numai în cazul în care nu se prevede întrebuinţarea pentru care s-a împrumutat bunul ori întrebuinţarea prevăzută are un caracter permanent.



Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament inchiriat cu comodat bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate vinde un apartament care are un contract de comodat incheiat cu o firma, adica firma respectiva are sediul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru spatiu comercial petroniki petroniki Buna ziua,am un spatiu comercial ,am facut un contract de comodat pe perioada nedeterminata,iar respectiva persoana ,nu a platit curentul electric din ... (vezi toată discuția)