avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul executoriu

Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest contract este considerat titlul executoriu conform noului cod.
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 12:14, 11 Aprilie 2013
cititi va rog art. 2165
ok- Dispoziţiile art. 2.157 alin. (1) se aplică în mod corespunzător şi împrumutului de consumaţie.

În ceea ce priveşte obligaţia de restituire, contractul de comodat încheiat în formă autentică sau printr-un înscris sub semnătură privată cu dată certă constituie titlu executoriu, în condiţiile legii, în cazul încetării prin decesul comodatarului sau prin expirarea termenului.

In cazul inscrisului dvs, nu e vb de un act incheiat in forma autentica si nici nu aveti data certa.

" Sunt considerate de lege ca imprejurari care dau data certa: prezentarea inscrisului la o institutie de stat; inregistrarea intr-un registru public; mentionarea inscrisului, chiar intr-o forma prescurtata, intr-un act oficial, intocmit de o persoana care detine o functie de stat sau obstesca; decesul oricareia din persoanele care au subscris actul sub semnatura privata; darea de data certa la cererea celui interesat, de catre un organ notarial. "

Mergeti cu actul la un executor si-o sa va trimita in instanta.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat poamav poamav Acum patru ani am inchiriat o camera .Actul de inchiriere este prin contract comodat.Acum cel caruia i-am inchiriat nu vrea sa elibereze camera.Am apelat la ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vali294 vali294 Buna ziua! Se poate incheia un contract de comodat intre 2 societati comerciale in urmatoarea situatie? - Persoana juridica A ( comodant ) are un ... (vezi toată discuția)