avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu procura notariala la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu procura notariala la banca

Am facut o procura notariala tatalui meu in 2009 pentru a ne reprezenta la banca in vederea contractarii unui credit pentru cumpararea unui apartament, noi nemaifiind in tara nu puteam fi prezenti. Am specificat in procura ca are printre altele si dreptul de a ne reprezenta la rambursari anticipate in contul creditului. Anul asta cand am ajuns la o suma mai consistenta in cont l-am rugat sa se duca sa ramburseze bancii. Dar la banca l-au refuzat, au cerut sa aduca o adeverinta cum ca noi n-am anulat procura intre timp. S-a dus la cabinetul notarial care a facut procura, si a constatat ca nu mai exista, notarul s-a retras din activitate si i s-a spun ca notarita X a preluat clientii dansului (partea asta n-am inteles-o exact). A mers apoi la notarita, care a spus ca nu are cu ce sa-l ajute.
As dori informatii despre cum as putea in timp util sa obtin adeverinta necesara bancii. Credeti ca mi-ar fi mai usor daca i-ar face o noua procura aici, legalizata si apostilata conform conventiei de la haga, care sa specifice revocarea procurii anterioare? Ma intereseaza sa scurtez timpul necesar ca sa pot vira banii in contul bancii.

PS. Destul de greu sa selectezi un forum pentru problema asta, nu stiu in ce categorie se incadreaza, va rog sa ma scuzati daca l-am ales pe cel gresit.
Cel mai recent răspuns: madanic32 , utilizator 22:09, 4 Aprilie 2013
1. Nu poate aduce nicio adeverinta. Notarii nu elibereaza adeverinte!
2. Procura fiind pe VCC este valabila pana la executarea mandatului, adica daca ati prevazut in mandat ca poate sa ramburseze anticipat pe baza averii mandat se poate Duce la Banca.
3. Puteti sa dati acolo in Tara unde sunteti dvs o declaratie ca va mentineti Procura cu nr din data prin care ........si ca nu ati revocat o!
Ma scuzati dar sunt scoasa din context cu termenii juridici ce este VCC? Sincer eu nu inteleg cererea bancii, tata a mai rambursat anticipat odata cu procura asta si atunci a fost buna acum de ce nu mai este? Ei cer document scris de la notar cum ca noi nu am revocat procura, iar eu un inteleg ce cer (am zis adeverinta ca nu stiam cum sa numesc documentul).
Mai exista si problema ca daca eu dau document scris ca imi mentin procura azi, de legalizat il legalizez usor dar trebuie apostilat si asta ia vreo doua zile trei, apoi trebuie trimis in Ro si mai ia si asta ceva. Ce ma fac daca banca imi zice ca ce le garanteaza lor ca nu l-am revocat intre timp?
În opinia mea este o aberaţie a băncii mai ales în condiţiile în care restituiţi din valoarea creditului ...
Dacă faceţi o declaraţie notarială în ţara în care vă aflaţi nu trebuie apostilată, este o declaraţie personală nu un act emis de o instituţie a statului.
Din pacate neapostilata nu mi-o primeste, am mai incercat. Nu conteaza ca a fost legalizata de un notar din tara in care stau, trebuie legalizata si in Romania si notarul roman cere apostila. Si da sunt foarte de acord ca e o aberatie, numai ca vedeti dumneavoastra banca pierde daca eu rambursez creditul inainte de termen, pierde dobanda, banuiesc ca asta este cauza pentru care pun atatea piedici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inchidere cont dupa ce am platit datoria bancii corina51 corina51 Buna ziua. Va supun atentia in urmatorul caz: ginerele meu m-a mandatat prin procura notariala sa-l reprezint in orice situaitie, notarul specificand , dupa o ... (vezi toată discuția)
Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)
Procura generala, cu apostila sau nu? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca procura generala intocmita de un cetatean roman in Germania pentru un cetatean roman din Romania, pentru a-l ... (vezi toată discuția)