De cand se poate exercita dreptul de vizita al minorului care nu mi-a fost incredintat ? Hotararea scrie ca este supusa atacului in 30 zile si inca nu a expirat . Mama nu imi da inca voie sa vad fata , zice ca sa asteptam , dar ar fi deja al 3 lea week-end in care nu ma primeste ....nu stiu daca a facut apel, nu amrimit nimic...
Trimiteti-i o notificare in care cereti sa vedeti copilul conform programului de vizitare stabilit la fond. Ii aratati ca, desi nu e executorie hotararea, totusi interesul copilului e sa fie crescut de ambii parinti si ca faptul ca se opune este in detrimentul relatiei sale cu copilul atat in realitate, dar si in instanta.
Mai puneti doua fraze despre principiul californian si ca data viitoare veti veni la usa cu martori. Si asa sa faceti.
Sotia a depus apel , deci pana nu se termina procesul , adica dupa ce se judeca si apelul , nu pot sa vad copilul ? Pot si eu sa fac apel si sa spun ca m-a impiedicat ? Si ca nu a repectat hotararea ?
1.Decizia instantei de apel este definitiva ( nu si irevocabila) de la data pronuntarii, prin urmare daca nu va permite nici atunci sa vizitati minorul , aveti posibilitatea sa puneti in executare hotararea, chiar daca se va formula recurs.
Mai aveti posibilitatea sa formulati, dar tot atunci, plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev.de art 307 al.2 c.pen., insa daca va exista o impiedicare repetata din partea mamei, impiedicare pe care va trebui sa o probati.
2. Nu, pentru ca acesta nu este un motiv pentru a formula apel impotriva sentintei instantei de fond.