Buna ziua.
Ma numesc M.B. si am fost inselat de catre doamna avocat R. I. in anul 2011. Treburile stau cam in felul urmator:
Am avut nevoie de obtinerea unui titlu de proprietate asupta unei suprafete de teren detinuta doar in baza unei chitante de mana. Am contractat un avocat (de serviciu), in speta doamna R. I. cu care am incheiat un contract de reprezentare in valoare de 200 lei. Doamna avocat mi-a perceput suma de 2000 lei insa. A deschis actiunea printr-un proces, au urmat doua termene si apoi s-a inchis procesul. A deschis o a doua actiune fara sa ma consulte si aceasta s-a anulat pe motiv de netimbrare.
In timpul primului proces doamna avocat R. I. m-a contactat ca trebuie neaparat sa ii dau o suma de 3000 lei pentru a plati dumneai taxa de timbru in cadrul procesului. Nestiind care este procedura la momentul respectiv i-am dat acesti bani (3000 lei) dar fara sa am vreo justificare pentru ei. Doamna avocat R. I. urma sa imi ofere ulterior chitanta pentru plata taxei de timbru in valoare de 3000 lei. Acest fapt nu s-a mai intamplat. Doamna avocat nu a platit nici pana acum acea taxa de timbru, nu mi-a mai raspuns la telefoane si nici nu am mai putut sa dau de dansa in vreun alt fel.
Poate cineva sa ma sfatuiasca ce pot face in acest caz pentru recuperarea cumva a acestei sume de bani?
Va multumesc anticipat!!
Puteti face o sesizare scrisa la baroul din care face parte avocatul, dar mai intai studiati dosarele si vedeti daca chitanta de plata a taxei de tmbru nu se afla la dosar (cum ar fi firesc sa fie si nu la dvs sau la avocat) si care au fost motivele pt care ambele dosare au fost respinse.
Chitanta de plata a taxei de timbru nu se afla la dosar deocarece eu am redeschis prina actiune, am repus pe rol, si mi se cere plata taxei de timbru in acest dosar. A doua actiune este anulata din cauza neplatei taxei de timbru. Doamna avocat nu mai face parte din baroul bucuresti. Adica este exclusa din acest barou. Care poate fi oare procedura?
Multumesc anticipat!!
Nu aveti decat sa ii solicitati restituirea banilor pe calea unei actiuni in instanta, insa ma gandesc ca va fi greu sa dovediti cele pe care le afirmati.
Chiar daca la acest moment nu mai este membra a baroului, in anul 2011 era si comisia de disciplina ar trebui sa isi spuna parerea in legatura cu speta dvs., sa va dea un raspuns. Este posibil chiar sa nu fiti singurul prejudiciat de acest avocat.
V-ati interesat daca d-na avocat avea asigurare de raspundere profesionala in anul 2011 cand v-a produs prejudiciul?
Pe calea instantei nu cred c a am cum sa actionez deoarece nu am cum sa dovedesc ca am dat acei bani doamnei avocat.
In anul 2011 cand mi-a deschis actiunea era membra a baroului. Acum este exclusa. Nu cunosc motivul excluderii dansei.
Unde as putea sa ma interesez daca acea doamna avocat avea asigurarea de raspundere profesionala in anul 2011? Si ar putea sa ma ajute cu ceva aceasta informatie?
Va multumesc anticipat!!
Ar trebui sa obtineti acesta informatie tot de la barou. Exista obligatia profesionala a incheierii unei astfel de asigurari si a depuneri unei copii a asigurarii la barou.