avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cu reparatiile cladirilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cu reparatiile cladirilor

cum sa inreg reparatiile la cladire valoare 3500lei? pe chelt sau investitii?
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 12:13, 5 Aprilie 2013
OMFP 3055/2009:
pct.107(1) Costul reparatiilor efectuate la imob.corpo. in scopul asigurari utilizarii continue a acestora trebuie recunoscut ca o CHELTUIALA in perioada in care au fost efectuate.
(2) Sunt recunoscute ca o COMPONENTA A ACTIVULUI sub forma ch. ulterioare, investitiile efectuate la imob. corpo.Acestea trebuie sa aiba ca efect IBUNATATIREA PARAMETRILOR TEHNICI initiali si sa conduca la obtinerea de BENEFICII ECONOMICE VIITOARE SUPLIMENTARE
HG 2134/2004:
pct. 3 al.2 Obtinerea de beneficii se poate realiza fie direct prin cresterea veniturilor, fie indirect prin reducerea cheltuielilor de intretinere si functionare
(...)
Cheltuielile care se fac la mijloacele fixe ce au ca scop restabilirea starii initiale sunt considerate CHELTUIELI DE REPARATII.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir si bon de consum anomarairam anomarairam Buna ziua, Societatea (cabinet medical-medic de familie) la care sunt contabil isi desfasoara achivitatea intr-un spatiu inchiriat. Luna aceasta a amenajat ... (vezi toată discuția)
Achizitie piesa utilaj book2 book2 Cand se schimba la un utilaj o piesa a carei valoare depaseste suma de 6000lei cum se procedeaza cu modificarile din 01.01.2012 ( se trece pe chelt sau se ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloace fixe mandrax mandrax Buna ziua Ajutor! La ultima modificare din Codul Fiscal, la art.24 - Amortizarea, dupa alin.(15) s-au introdus doua noi alin. care se refera la inloruirea de ... (vezi toată discuția)