avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj bun mostenit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj bun mostenit

va rog sa mi spuneti daca sotia mea are vreun drept la casa daca este mostenire de la tatal meu ,dar dupa decesul lui am renovat-o
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 14:56, 5 Aprilie 2013
are cel mult un dept de creanta la imbunatairile aduse.
nu are drept la casa, poate cere o parte din valoarea renovarii daca dovedeste ca a contribuit financiar si ea si daca nu au trecut mai mult de 3 ani de la renovare, fiindca altfel se prescrie datoria
Termenul de prescriptie nu curge de la data terminarii renovarii, ci de la divortului.
da ,are dreptul doar la inbunatatirii ,renovare si altele ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat voi lua din succesiune ? Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua, In anul 2000 m-am mutat la parinti din cauza problemelor financiare. Casa parintilor fiind una veche am facut foarte multe renovari. Spre ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta prescris? lolo0112 lolo0112 in cadrul unui proces de succesiune, unul dintre succesori cere sa se constate ca are un drept de creanta reprezentand imbunatatirile aduse de catre el masei ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj bun mostenit ioan_4963 ioan_4963 va rog sa mi spuneti ,daca sotia mea divorteaza ,are vreun drept la casa daca este mostenire de la tata si dupa decesul tatalui din 2001 am renovat-o cu ... (vezi toată discuția)