avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul Cod de procedura civila - 2013, Modificari si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul Cod de procedura civila - 2013, Modificari si noutati in avantajul asociatiilor de proprietari

Noul Cod de Procedura Civila - 2013, Modificari si nautati in avantajul Asociatiilor de Propritari. Va rog ajutati – ma.
Sant Administrator nou.
- cum ma ajuta pe mine Asociatie , sa recuperez restantele celor rai platnici ?
- care sant noile proceduri de urmat ?
- daca ma adresez instantei, in numele Asociatiei - personal, - care sant taxele de platit ?
- daca ma adresez instantei, in numele Asociatiei - prin avocat, - care sant taxele de platit ?
- daca se implica Firma care deserveste cu apa Asociatia, - care sant taxele de platit ? . Am de recuperat 15.000 lei, si firma de apa spune ca ma costa -(implicarea lor in recuperarea sumei de 15.000 lei) = 10.000 lei, ca platesc nustiu ce taxe....

Cum ma sfatuiti sa procedez .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:11, 5 Aprilie 2013
L nr 230/2007 Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa la comun dancormoran dancormoran bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)
Administare imobil Alex58 Alex58 In blocul in care locuiesc sant proprietari care nu mai platesc facturile la apa si gunoi de mai mult timp la unii ajungand restantele la 3000 ... (vezi toată discuția)
Restantieri intretinere flori2009 flori2009 Avem cativa rai platnici in bloc, motiv pentru care au fost chemati in Instanta. Termenul a fost la circa 6 luni, timp in care trei dintre ei au mai platit o ... (vezi toată discuția)