avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua.Sunt mostenitor in urma succesiunii, pe o casa,in Cta care are doar o amenda din 1969 pt. constructie ilegala si as dori sa stiu ce am de facut ,deci nu are aut. de constr., dar exista un titlu de proprietate pe terenul unde se afla casadin 1994.Impozitul ei este platit la zi la Admin.Financiara Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:46, 5 Aprilie 2013
Intabulati casa in baza unei schite cadastrale si a unui certificat constatator al edificarii constructiei, obtinut de la primarie.
Si intrebarea care este? Nu cred ca puteti face transferul de proprietate (ma refer la casa) daca nu are autorizatie de constructie.
Sa recapitulez daca am inteles :deci trebuie sa fac cadastrul ,sa o intabulez si sa obtin un certificat de edificare de la primarie ? De astea se ocupa un cadastrist? Si toate astea reprezinta aut. de construct.? Pe mine ma intereseaza finalitatea,adica ,ca in viitorul apropiat sa am un act prin care sa dovedesc ca sunt proprietar la acea adresa si sa pot obtine o aut.de demolare a casei si apoi alta de constructie noua. Multumesc.
Da, este corect, cu acel certificat emis de Primarie intrati in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie mariaA60 mariaA60 Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: vreau sa depun dosarul la cadastru pentru intabulare constructie casa iar certificatul de edificare eliberat de ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)
Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)