Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost recuperată, am nevoie de chitanța de la primul proprietar precum că a plătit-o....La anaf bucuresti, mi-au spus că nu e nevoie de asa ceva....!Ce as putea face in acest sens?Știți vreunul ce se poate face?Că bănuiesc că idioții aceia vor refuza eliberarea adeverintei!
Nu există o practică unitară a organelor fiscale în acest sens, fiecare face cum consideră. În opinia mea organul fiscal verifică în propriile evidenţe, constată dacă s-a plătit sau nu taxa pentru autoturismul respectiv şi eliberează o adeverinţă în acest sens.
A veni cu chitanţa de la primul proprietar este o aberaţie, poate omul acela şi-a încheiat socotelile cu această lume şi atunci ce vom face? Batem la poarta raiulului şi întrebăm de el pentru a ne spune unde-i chitanţa?
La Anaf Sector 3 de unde tocmai vin (fara sa fi rezolvat de 2 saptamani problema adeverintei) a aparut o instiintare pe usa de acces in birou. Fara copia acelei chitante atasate la dosar nu se elibereaza adeverinta nicicum.
Ceea ce mi se pare o aberatie. E o plata inregistrata catre bugetul de stat, ar trebui sa poata s-o identifice dupa datele masinii.. Problema e ca nu vor. Eu nici nu mai am nervi pentru asa ceva, nu stiu zau cand o sa se termine.
Si eu mai merg maine o data sa vad ce si cum. De la noi au vrut copia chitantei acum de o saptamana asteptam ok-ul trezoreriei cum ca banii din taxa respectiva le-au si intrat in cont (mi se pare aberatie, e o taxa platita in 2008....). Intre joia trecuta si ieri Trezoreria a eliberat la sectorul 3 fix 3 confirmari.