avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dovada ANAF privind (ne)plata taxei de timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dovada ANAF privind (ne)plata taxei de timbru de mediu

Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 anul curent . In acest sens detin chitanta si decizie de calcul , originale , eliberate de ANAF Bucuresti Sect. 6 in numele fostului proprietar . In textul chitantei , la rubrica Reprezentand este specificat : CV Decizie de calcul nr. abcde / xx.xx.abcd . Acum cei de la ANAF Constanta nu vor sa-mi elibereze adeverinta cum ca taxa a fost achitata pe motiv ca in textul chitantei nu este specificat nici un criteriu de indentificare a autovehiculului in cauza si ca Trezoreria n-ar avea acces la Decizia de calcul , in care sunt toate datele de identificare ale masinii . Ce se poate face in situatia aceasta pentru a evita o noua plata a timbrului de mediu ?!#-o
Cel mai recent răspuns: cut0ff , utilizator 16:16, 8 August 2013
Depuneti cerere (tip) la ANAF Constanta la care anexati copie talon si copie carte identitate a autoturismului pentru care vechiul proprietar a platit taxa. Veti primi adeverinta in 5 zile. Cel putin asa e in Bihor.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Boldea, utilizator
Am depus-o deja , teoretic asa este si aici . Problema lor insa este ca pe chitanta nu apare nici un element de identificare directa a masinii , ci face trimitere la decizia de calcul eliberata tot de ANAF , dar la care nu ar avea acces Trezoreria si astfel nu poate face legatura intre suma achitata prin chitanta respectiva si masina in cauza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta plata taxa auto TudorIonut TudorIonut Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost ... (vezi toată discuția)
Chitanta timbru de mediu pierduta teo_pojar teo_pojar Buna ziua. Am adunat toate hartiile pentru inmatricularea definitiva, dar cand am ajuns la ghiseu m-am trezit ca imi lipsete chitanta originala de la timbru ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)