avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabularea cumparatorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabularea cumparatorului

Buna ziua!
Anul trecut am vandut o casa de la tara unui apropiat, atat eu cat si cumparatorul fiind de buna credinta. Cumparatorul doreste acum sa-ti intabuleze constructia (casa veche, teren intravilan). Problema este ca eu am mostenit-o, prin succesiune legala de la o matusa, si nu am intabulat-o...#-o...Care ar fi modalitatea cea mai accesibila din punct de vedere financiar incat domnul careia i-am vandut constructia sa poate sa o intabuleze? Va multumesc anticipat! O dupa-amiaza frumoasa!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:27, 5 Aprilie 2013
Procedura administrativa privind intabularea pentru posesori.
Dvs ati vandut imobilul (casa si terenul ) fara act autentic intocmit la notar. In lipsa existentei actului notarial, legal tot dvs sunteti proprietar. In aceasta calitate trebuie sa va intabulati imobilul si abia apoi cu documentatia cadastrala mergeti la notar si faceti vanzarea.
Vanzarea facuta de dvs este usor nula.....ati facut o sub semnatura privata , iar sub Sanctiunea nultitatii absolute transferul imobiliar se face in forma autentica, adica la notar. Pentru aceasta trebuie sa aveti cadastru si intabulare si apoi sa perfectati vanzarea la notar care se va ocupa de intabularea pe numele noului proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea? karina silvia karina silvia Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am antecontract de vanzare cumparare, pentru achizitionarea unui imobil; Imobilul in cauza este un teren +constructie terenul are cadastru ... (vezi toată discuția)