avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG- crescatori de animale - subventie APIA
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG- crescatori de animale - subventie APIA

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu o rezolvarea in cazul unui ong (asociatie crescatori de animale) acestia primesc subventie de la apia, cum se contabilizeaza?

Cel mai recent răspuns: cristinaszilagyi , utilizator 15:30, 9 Aprilie 2013
Daca sunt subventii care va acopera o parte din cheltuieli folositi contul 7412 Venituri din subventii de exploatare pentru materii prime si materiale consumabile si nu vor fi impozitate.
Am inteles ca in cazul ong nu se foloseste contul 741 ci doar 475 pentru ca influenteaza profitul. Insa nu stiu cum se debiteaza ulterior 475? Multumesc.
Urmariti functionalitatea la contul 475 “Subvenții pentru investiții” si o sa vedeti ca nu acolo va incadrati.
Doar ce treceti in contul 7411 se ia in calcul la stabilirea cifrei de afaceri.
Atunci inregistrarile contabile ar fi 5121=445x? si 445x=7412 ?
Unde trec contul 7412 in contul de profit si pierdere al unui ong? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii pentru suprafata apia in cifra de afaceri lexidn lexidn buna ziua! as avea urmatoarea intrebare pentru dumneavoastra : subventiile primite pentru suprafata de la APIA intra in calculul cifrei de afaceri in cadrul ... (vezi toată discuția)
Monografie agricola ramona chisalita ramona chisalita buna ziua. am o nelamurire legata de inregistrarea in contabilitate a productiei in curs de executie la o firma cu profil agricol. atunci cand inregistrez ... (vezi toată discuția)
Impozitare asociatie non-profit sfarghiuelena sfarghiuelena Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei asociatii non-profit,care are ca scop intretinerea pasunii(concesionata de la primarie) si care primeste ... (vezi toată discuția)