avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier pe trecere de pietoni - parte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier pe trecere de pietoni - parte vatamata, compententa organelor de cercetare

Buna ziua,

Sunt mama unui copil accidentat pe trecere de pietoni si v-as ruga sa ma lamuriti in doua aspecte:1. - daca politistul care a venit la locul accidentului trebuie sa fie de fata atat la investigatiile de la urgente pediatrie cat si la medicina legala pentru eliberarea certificatului medico legal, sau este un abuz in serviciu?mentionez ca politistul era tot timpul cu noi si ne dirija ce si cum sa facem, iar la medicina legala am fost indirect fortati sa mergem cu copilul pe targa iar medicul legist l-a consultat afara pe hol, neavand posibilitatea de un control obiectiv.
2. va rog sa-mi spuneti daca o copie a certificatului medico-legal (originalul fiind la mine)care este platit din buzunarul meu poate fi scos de politie si in ce conditii(mentionez ca investigatiile nu s-au finalizat deoarece copilul s-a lovit la cap iar medicul neurochirurg a programat un al doilea C.T dupa 3 saptamani in functie de rezultat trebuie sa ne prezentam la medicina legala. Relatez ca in cazul meu dl politist face exces de zel si vrea sa rezolve cazul inainte de finalizarea investigatiilor doar in baza acelei copii(sau posibil duplicat "original "daca exista asa ceva)fiindca la investigatiile preliminare zilelele de ingrijiri medico-legale sunt 8-9 zile sub incidenta penalului.Va adresez aceste intrebari deoarece consider ca mi s-au incalcat drepturile si dl politist a incalcat normele deontologice si profesionale.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 21:04, 10 Aprilie 2013
Buna ziua,
Nu sunt jurist ,sunt medic.
Din cele ce scrieti drepturile dumneavostra au fost grav incalcate,am impresia ca sunt in continuare.Politistul vrea sa-l protejeze pe cel care v-a accidentat copilul.
Trebuie sa contactati IN SCRIS superiorii acestui politist.
Daca este nevoie faceti publica intamplarea prin internet si media.
In nici-un caz nu va lasati intimidata.
Va multumesc pentru raspunsul atat de promt, vreau sa va spun ca am facut aceasta sesizare si am trimis-o pe mail chiar la Bucuresti, dar astazi cand am sunat pentru nr. de inregistrare sigur ca am primit nr. de inregistrare si mi s-a spus ca avenit la Inspectoratul Judetean.....pentru solutionare, la un interval de 40-50 min.am fost sunata de un alt domn politist sa vin sa dau declaratie(desi nu eu trebuie sa o dau, ci copilul asistat de mine).
Sunt dezamagita ca traim intr-o tara in care Politia simpatizeaza cu un posibil infractor si ca domnii politisti se "prostitueaza" pentru cativa banuti in plus la salar fara sa tina cont ca maine ar putea fi alte victime ale acelor soferi inconstienti si indolenti.
buna ziua
1 politistul care a facut primele cercetari nu va mai participa la ercetarea penala asa ca aveti posibilitatea sa faceti plingere impotriva conducatorului auto ,
2.tot ce veti achita ca si costuri pastrati si depuneti la dosar c/v daune morlae si materiale
3 cerere daune la asigurator cu toate actele
cu o aprare calificata va usurati situatia
bafta
Va multumesc pentru raspuns.As dori lamuriri juridice referitor la cele doua aspecte relatate de mine in primul mesaj.
contestati certificatul medicolegal si solicitati efectuarea unei expertize medicolegale unde va angajjati si un medic parte care sa va asigure ca totul a fost legal.
bafta

Alte discuții în legătură

Certificat iml aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier, cum pot obtine certificat IML. Acum este in spital. (vezi toată discuția)
Obtinere certificat medico legal praporgescu praporgescu Pot sa solicit obtinerea unui certificat medico-legal pt constatarea vatamarilor suferite in urma unui accident de circulatie si stabilirea numarului de zile ... (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)