avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obtinere certificat medico legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obtinere certificat medico legal

Pot sa solicit obtinerea unui certificat medico-legal pt constatarea vatamarilor suferite in urma unui accident de circulatie si stabilirea numarului de zile necesare pt vindecare sau politia in cadrul cercetarilor penale va solicita un asemenea certificat?
Precizez ca am depus plangere prealabila in termen.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:41, 14 Septembrie 2011
Mergeti la IML si solicitati eliberarea certificatului medico-legal.
Va trebui sa va prezentati personal , cat mai repede! multe urme trec foarte repede! va trebui sa treceti mai intai pe la posta, dupa ceva timbre de 25 de bani (sau ceva genul), si ceva bani pentru medicina legala. (pana la 100 lei). Daca ati suferit intradevar leziuni grave s-ar putea sa va trimita la medici specialisti pt. investigatii si mai multe hartii, veti plati o contra expertiza si veti primi mai multe zile (veti mai plati inca odata,dar nu vi se va mai cere timbrul).

Grabiti-va!

PS: Nu retin exact cat este taxa de la IML dar banuiesc ca difera de la judet la judet. S-ar putea sa fie undeva in jur de 50-70-80 lei.
Certificatul medico-legal este cel care determina , in functie de numarul de zile acordate pentru refacere de catre medicul legist , stabilirea incadrarii juridice a faptei , deci este stringent necesar pentru administrarea probatoriilor in dosarul penal la care faceti referire.
Mergeti la INML/SML si solicitati eliberarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medicolegal jenucu jenucu La cat timp de la agresiune sunt obligat sa obtin acest concediu,tinand cont ca unele leziuni se vindeca. Unde este stipulat. Stefan (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal jifcupetrisor jifcupetrisor am fost victima unei agresiuni si doresc sa stiu cum pot obtine un certificat medico legal.precizez ca sunt din provincie (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)