avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din strainatate

Buna seara. As dori sa intreb despre divort. CAsatori in Romania, traim in strainatate, avem un copil de 14 ani.Sotul nu locuieste cu noi in apartament comun de ceva vreme, as vrea sa divortez si am cateva intrebari. Dat fiind ca traim in strainatate e necesar sa fiu prezenta la divort la toate audiente, ce acte sunt necesare pentru a obtine copilu in custodia mea, se poate divorta prin comun acord si cand in casatorie exista copil minor, apartamentul prin credit ipotecar cum se imparte?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:49, 8 Aprilie 2013
Răspunsul de principiu este da la toate întrebările, cu precizarea că trebuie sa consultaţi un avocat din tara unde aveţi domiciliu în prezent.
Se poate divorta de comun acord din casatorie rezultand un copil minor atat in instanta cat si la notar. La notar trebuie sa fiti insa prezenti. In ambele proceduri insa trebuie efectuat raportul de ancheta psihosociala...
Autoritatea parinteasca se exercita in comun, aceasta este regula, si instanta, numai instanta , poate decide din motive bine intemeiate exercitarea autoritatii parentale exclusiva de catre unul din parinti.
Va rog frumos, ce reprezinta raportul de ancheta psihosocial? Multumesc anticipat
Sunteţi cu domiciliu fost comun şi actual al dvs şi al copilului în străinătate, soţul dvs probabil că tot în străinătate are domiciliu, cum divorţaţi în România?
Sotul are domiciu in Romania, in strainatate are domiciul temporar, avem apartament in care avem domiciul eu si copilul, sotul nu are domiciu in acest apartament.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna loredana39 loredana39 Buna ziua,sotul meu lucreaza in strainatate iar eu locuiesc in Romania,avem un copil de 5 ani,pe care eu l-am crescut singura de la 1 an.In cazul unui ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori domiciliu parat necunoscut rog raspuns urgent ralucagogiltan ralucagogiltan casatoria a fost incheiata in romania, ultimul domiciliu comun fiind in tara. ulterior cei doi soti au plecat in strainatate, unde nu au locuit impreuna. ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)