avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlu de proprietate

Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii defunctului apar pe langa bunicul meu inca 2 persoane care nu au nici un grad de rudenie cu defunctul sau bunicul.Eu intentionez sa fac o actiune in instanta de chemare in judecata a comisiei locale,dar nu stiu daca pentru anularea titlului de proprietate sau pentru schimbarea titlului de proprietate si ce motiv sa invoc pt modificarea lui, conform registrului agricol al comunei strabunicul meu apare cu 0.5 ha in pct respectiv iar titlul este emis pe 0.47 ha dar pe numele celor 3 .Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:51, 23 Iulie 2009
Abracadabrant! ( e cuvantul care m-a "izbit" in momentul in care am citit cele de mai la deal).
1. In primul rand contestatia era tardiva (termenul este de 10 zile). Iar comisia judeteana trebuia sa observe in primul rand acest aspect.
2. Inteleg ca solutia data in partaj a ramas definitiva si irevocabila dupa care una din parti a solicitat modificarea titlului de proprietate iar onorata comisie judeteana a admis (partial) aceasta solicitare. Ce facem cu opozabilitatea erga omnes a hotararii judecatoresti, care, in ceea ce priveste partajul, nu are autoritate de lucru judecat fata de comisie insa dispozitiile acesteia ii sunt opozabile ?
3. Modificarea titlului poate fi dispusa doar de instante la solicitarea prefectului, a primarului, a ANRP, ori a altor persoane care-si justifica interesul.
u.b.i.k. a scris:

Abracadabrant! ( e cuvantul care m-a \\\\\\\\\\\\\\\"izbit\\\\\\\\\\\\\\\" in momentul in care am citit cele de mai la deal).

2. Inteleg ca solutia data in partaj a ramas definitiva si irevocabila dupa care una din parti a solicitat modificarea titlului de proprietate iar onorata comisie judeteana a admis (partial) aceasta solicitare. Ce facem cu opozabilitatea erga omnes a hotararii judecatoresti, care, in ceea ce priveste partajul, nu are autoritate de lucru judecat fata de comisie insa dispozitiile acesteia ii sunt opozabile ?
.

Abracadabrant ! zic si eu:tooth:, insa nu este totul. Partajul se afla in apel , cu tr. in 25.03,termen pt.care tb. sa fac intampinarea. Motivele de apel se bazeaza pe ac.hotarare care este introdusa ca act nou si cere instantei de apel sa admita apelul si sa se refaca expertiza , considerand aceasta hotarare ca si titlu deja modificat:O( nu stiu daca are av. si ce hram poarta.)Sigur ca sunt in asentimentul dvs.,deaceea am postat problema mea si pe topicul Contencios adv.-pentru ca vreau sa invoc o exceptie de fond si in acest sens am intrebat care este oportuna? cea de nulitate dupa dr. comun sau cea de nelegalitate cf. art.4 (1) din lg.554
a contenciosului adv.?? Apropo! gasisem o speta a C.S.J cu privire la irevocabilitatea actului adv.-jurisd. si de aceea v-am inoportunat si-a trebuit sa ma luminati dvs. Inca odata mii de multumiri pt.ca ati achesat la topicul meu :coffee::coffee:-wiski)
Domnule avocat "u.b.i.k" in situatia mea cum imi sugerati sa procedez ?
rectificarea titlului de proprietate se poate face numai de catre instanta de judecata. Intocmiti o cerere de judecata pe care sa o depuneti la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla terenul pentru care a fost emis respectivul titlu de proprietate. Fireste, cel mai bine este sa contactati un jurist care sa analizeze atat tilul de proprietate pe care doriti sa- l rectificati cat si actele doveditoare,si, pe cale de consecinta, sa va intocmeasca cererea de chemare in judecata
ciprian11 a scris:

Domnule avocat "u.b.i.k" in situatia mea cum imi sugerati sa procedez ?

Scuze! ca am intrat cu intrebari peste topicul tau.:sorry:
Te rog fii mai explicit! 1.Cine sunt ceilalti doi de pe T.P.?
2. cine a facut cerere pt. reconstituire; bunicul, sora bunicii ; amandoi in calitate de mostenitori ai defunctului sau si alte persoane succesoare ale autorului(defunctul proprietar)?
3.Bunica, are cumva copii dintr-o alta casatorie, care au facut o asemenea cerere? Nu cumva cei doi care spuneti ca sunt straini de mostenire sunt niste nepoti ai strabunicului defunct?:-/

Alte discuții în legătură

Act adv.-jurisdictional balantajust balantajust :O Am o dilema. , va rog luminati-ma:luck: \\\\\\\\\\\\\\\"O HOTARARE\\\\\\\\\\\\\\\" a Comisiei Judetene pt.Stab. Dr. de Prop.,privind corectarea unui ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate: procedura ContSters110543 ContSters110543 Va rog frumos sa ma lamuriti daca mai pot sa cer dreptul la o padure forestiera pe care recent am descoperit ca sunt mostenitorul unei persoane defuncte care a ... (vezi toată discuția)