avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa vor primi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa vor primi?

Doi indivizi in varsta de 18, respectiv 16 ani aflati in stare de betie au batut un om vrand sa ii ia bunurile care se aflau asupra sa, victima decedand in cele din urma. Ce condamnare e posibil sa primeasca?
infractiunea de omor este reglementata in art.175-176 cod penal, in functie de circumstante, pedeapsa este intre: 15 si 25 de ani.

Persoanelor minore li se reduc limitele de pedeapsa la jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.175 lit.c cod penal blue-eyes blue-eyes Omorul savarsit asupra sotului sau unei rude apropiate(art.175 lit.c C.pen) nu se poate retine in cazul in care victima este sotia fratelui tatalui ... (vezi toată discuția)
Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor eugenia14 eugenia14 Fiul meu a fost condamnat la 7 ani si 6 luni, incadrare la articolul 174/175 lit i, a executat din pedeapsa 45 de luni. As dorii sa stiu daca beneficiaza ... (vezi toată discuția)