avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere provizorii masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere provizorii masina

daca am scos un rand de numere provizorii la masina in octombrie, deatunci nu am mai scos, pot scoate acum dupa atatea luni inca un set de numere provizorii?
Ordinul 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Art. 15. -
(1) Pana la inmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza provizoriu circulatia autovehiculelor si a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada ce nu va putea depasi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expira asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.
(2) Vehiculului caruia i s-a acordat autorizatie de circulatie provizorie in conditiile prevazute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, in aceleasi conditii, mai multe autorizatii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu conditia achitarii tuturor taxelor si tarifelor legale necesare inmatricularii, inainte de eliberarea urmatoarei autorizatii.
(4) Autorizatia de circulatie provizorie da dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul Romaniei.

obtinerea nr provizorii este conditionata de obtinerea succesiva, in consecinta nu puteti obtine alte nr provizorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
cyan, moderator
inseamna ca alta solutie nu am decat sa duc pe platforma masina sa i fac rar si ce mai trebuie?
S-a modificat legea? Eu am resusit sa scot numere provizorii "nesuccesive". A expirat primul rand de numere rosii, iar masina o aveam la reparat, adica schimbam anumite piese si nu puteam circula cu ea. Asadar nu avea rost sa scot numere atata timp cat masina statea pe loc, in parcare. Dupa ce am pus-o la punct am scos urmatorul set de numere rosii.
daca "succesiv" nu inseamna neaparat "unul dupa altul" sau "fara intrerupere" si ati reusit obtinerea lor nesuccesiva inseamna ca si @lady34 le poate obtine.
In niciun caz NU inseamna asta, pentru ca atunci legea ar fi mentionat un maxim de 90 de zile succesive. In schimb scrie ca numerele provizorii "nu pot cumula mai mult de 90 de zile", de unde se deduce in mod clar ca se tine cont doar de numarul total de zile, si nu un numar de zile consecutive.

Alte discuții în legătură

Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie 1burebista 1burebista Buna seara, Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie rastafarianul rastafarianul Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul. Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da ... (vezi toată discuția)