avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acþiune la judecãtorie pentru înºelãciune în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acþiune la judecãtorie pentru înºelãciune în contract

bunaziua! pot deschide o actiune la judecatorie pt. inselaciune in contract, daca in prealabil nu exista o plangere penala? care se solutioneaza f. greu? este o problema urgenta
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 12:33, 6 Aprilie 2013
Buna ziua!
Inteleg ca doriti sa demarati o actiune intemeiata pe dispozitiile codului civil.
In atare situatie, cererea va fi intemeiata pe motivele de nulitate absoluta prevazute de Codul civil si nu pe inselaciune, care este o infractiune prevazuta de codul penal.
inselaciunea in conventii reglementata de disp art 215 alin 3 c.pen, reclama formularea unei plangeri la organul de cercetare penala competent, nu puteti deci adresa plangerea judecatoriei.
Infracţiunea de înşelăciune este definit de art. 215 Cod penal care stipulează faptul că inducerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract săvârşite în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau nu executat contractul în condiţiile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
va multumesc pt raspuns ! nu intentia mea este sa o dau pe 215 penal nulitatea absoluta s-a judecat , iar in apel s-a dat o dispozitie astfel; detalii apel (alte solutii) se respinge apelul declarat . cu recurs in 15 zile de la comunicare. este vb de un ctr. de arenda pe care l-am incheiat cu partea dar la distanta iar acum cu rea credinta numai recunoaste contractul pt ca a pus pe altcineva sa semneze in locul d-ei
daca va este favorabila solutia din apel sentinta este definitiva si executorie, nu irevocabila, in functie de dispozitivul acesteia o puteti pune sau nu in executare, puteti astepta sau nu solutionarea eventualului recurs, in caz contrar dvs trebuie sa formulati recurs motivat in termen de 15 zile de la comunicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu? ContSters90283 ContSters90283 Buan ziua, Am si eu un caz de discutat, am un srl care a livart marfa catre un al srl, exista un contract intre noi dar nu au fost lasete garantie ... (vezi toată discuția)
Somatie plata olgachelu olgachelu buna ziua.un sfat daca se poate.daca am achitat 10 usi termopan mi s-a emis factura insa usile nu le-am primit de 2 luni pot face o somatie plata?m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Probleme de finisaje la un apartament nou cumparat cristian1481 cristian1481 Buna ziua,numele meu este Cristian,in anul 2012 am cumparat un apartament intr-o constructie nou cu finisajele incluse in pretul de achizitie,dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)