Buna ziua. M-am intors la munca dupa concediu de crestere copil la varsta de 11 luni si as vrea sa stiu cat nu are dreptul anagajatorul sa ma dea afara,am citit si variante de 6 luni si cea de un an si jumatate. Stiu ca legea spune ca pe perioada stimulentului de insertie nu ma poate da afara dar intrebarea mea este daca in caz ca ajung cu el in tribunal as avea castig de cauza. Va multumesc.
am facut acum dosarul pt stimulent si cand m-am intors la servici mi-au spus ca vor sa-mi desfinteze postul. am facut sesizare la itm si vad ca ma tin acum pe acelasi post dar as vrea sa stiu cat este legal sa o faca ?
Desfiintarea postului o pot face oricand , nu va pot concedia pe perioada cat primiti stimulentul de insertie la care se mai adauga o perioada cu pana la 6 luni de la data implinirii de catre copil a varstei de 2 ani ...
Mesaj reeditat
@ Dana84
Data post: Luni, 3 Iunie 2013, 19:20
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele
Subiect Intoarcerea din CCC de 1 an
Data post: Sambata, 6 Aprilie 2013, 11:18
Subiect: Intoarcerea din CCC de 1 an
Buna ziua. M-am intors la munca dupa concediu de crestere copil la varsta de 11 luni si as vrea sa stiu cat nu are dreptul anagajatorul sa ma dea afara,am citit si variante de 6 luni si cea de un an si jumatate. Stiu ca legea spune ca pe perioada stimulentului de insertie nu ma poate da afara dar intrebarea mea este daca in caz ca ajung cu el in tribunal as avea castig de cauza. Va multumesc.
Cand am ramas insarcinata ei mi-au trecut tot salariu pe cartea de munca si au uitat sa-mi taie tichetele de masa. Nu am sesizat aceasta greseala la timp si acum cand m-am intors vor sa ma oblige sa semnez un act aditioanl la contract prin care sa renunt la acest drept eu. Nu as vrea sa semnez acest act si din cate am inteles de la firma lor de resurse umane timp de 6 luni cica nu au dreptul sa-mi modifice venitul. Intrebarea mea este daca eu nu vreau nici dupa aceste 6 luni sa semnez ma pot obliga? Stiu conform legii nu au dreptul aproximativ un an jumate afara eu in momentul de fata ma aflu in plata stimulentului de inseritie si la acesta se mai prelungeste cu 6 luni...este adevarat? Multumesc
Cic pt. tata
milana2
Buna ziua,
deoarece primesc raspunsuri diferite, postez si aici intrebarea mea in speranta ca voi fi lamurita:
in 2013 am nascut si am optat pt. CIC de 2 ... (vezi toată discuția)